Liūdnos petardų sprogimų pasekmės – išdraskyti pirštai ir apdegę kūnai

Naujųjų metų išvakarėse ir sausio 1-osios naktį nuo petardų šalyje nukentėjo maždaug 30 žmonių. Pirotechnikos gaminiai daugiausiai bėdų sukėlė Vilniaus krašte – traumas patyrė 10 švenčių dalyvių. Kaune nukentėjo du žmonės, kelios nelaimės įvyko Šiaulių krašte.

Naujųjų metų fejerverkai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Naujųjų metų fejerverkai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 1, 2017, 11:38 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:56 PM

Sausio 1 dieną praėjus penkioms minutėms po vidurnakčio į ligoninę iš Vilkaraisčio kaimo (Vilniaus r.) pristatytas ir dėl kairės plaštakos daugybinių sužalojimų, dešinio dilbio ir pilvo nudegimų paguldytas vyras (g. 1968 m.), kuris paaiškino, kad gruodžio 31 dieną, apie 23 valandą, susižalojo namuose sprogus petardai.

Sausio 1 dieną, 00 val. 25 min. į Vilniaus ligoninę kreipsi ir dėl dešinės plaštakos daugybinių sužalojimų paguldytas vyras (g. 1964 m.) – jis susižalojo prie savo namų Nemėžio kaime (Vilniaus r.) sprogdindamas petardą.

Sausio 1 d. 00 val. 16 min.Gaižaičių kaime (Joniškio r.), sprogus petardai buvo sužalotas vyras (g. 1987 m.), kuris dėl veido traumos paguldytas į Šiaulių ligoninę. Aplinkybės aiškinamos.

Gruodžio 31 d. 23 val. 50 min. į Vilniaus ligoninę kreipėsi ir dėl dešinės plaštakos daugybinių sužalojimų paguldytas vyriškis (g. 1992 m.) – jis patyrė traumą Kalvelių kaime (Vilniaus r.), sprogdindamas pirotechnikos priemones.

Sausio 1 d. 1 val. 50 min. į Šiaulių ligoninę pristatytas ir dėl kairės rankos trauminės pirmo bei trečio pirštų dalių amputacijos, ketvirto piršto žaizdų ir penktojo delnakaulio lūžimo paguldytas nepilnametis (g. 1999 m.), kuris paaiškino, kad sausio 1 d. 00 val. 5 min. Joniškio r., Žagarės miestelio pagrindinėje aikštėje prie eglės nepažįstamas vyriškis jam į ranką įbruko petardą, kuri sprogo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip Ukrainai laimėti karą?