Jūroje prie Šventosios – šiurpus radinys

Palangos policijos laukia sunkiai įgyvendinama užduotis – nustatyti neatpažįstamai suirusios skenduolės lavoną.

Baltijos jūroje į krantą išmestas kūnas buvo pastebėtas Šventojoje į šiaurę nuo buvusio uosto molo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Baltijos jūroje į krantą išmestas kūnas buvo pastebėtas Šventojoje į šiaurę nuo buvusio uosto molo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2017, 2:44 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 8:19 AM

Baltijos jūroje į krantą išmestas kūnas buvo pastebėtas Šventojoje į šiaurę nuo buvusio uosto molo. Skenduolė iki pusės buvo nuoga. Ant kūno buvo užvilktos tik juodos spalvos aptemptos kelnės.

Manoma, kad bangos nuplėšė ne tik likusius moters rūbus, bet ir batus. Ant kaklo liko tik užsiraizgiusi liemenėlė, pagal kurią ir buvo nuspręsta, kad tai moteris, nes jos kūnas taip suiręs ir pažeistas, kad iš pažiūros sunku nustatyti ir lytį.

Kūną apžiūrėję ekspertai spėja, kad vandenyje jis galėjo išbūti ne mažiau kaip du mėnesius. Tikslesnis laikas bus nustatytas po skrodimo, tačiau kriminalistų manymu, moteris galėjo paskęsti ir ankstyvą rudenį.

Matyt, nuo smūgių į jūros dugną ir į Šventosios uosto molo liekanas moters galvos oda taip pažeista, kad nebelikę plaukų ir matyti kaukolė. Iki kaulų nubrozdinta ir rankos, peties oda.

Iš pažiūros moteris galėjo būti apie 160 centimetrų ūgio. Be specialių tyrimų jos amžių nustatyti kol kas neįmanoma.

Palangos policija išsiuntinėjo paklausimus apie dingusias ir ieškomas moteris. Domimasi, ar prieš keletą mėnesių nebuvo dingusi kokio nors laivo keleivė.

Iš patirties kurorto policijos pareigūnai žino, kad skenduoliai jūros srovių yra nešami iš pietų į šiaurę. Tačiau sunkiai tikėtina, kad skenduolę iki Šventosios jūra galėjo atplukdyti nuo Klaipėdos.

Tokiu atveju ji į krantą turėjo būti išmesta dar prieš Palangą.

„Jei ši moteris būtų nuskendusi maudynių metu, ji vilkėtų maudymosi kostiumėlį. Gali būti, kad tai – nuo Palangos jūros tilto paslapčia nušokusi savižudė.

O gal jos mirties priežastis – smurtinė. Lauksime, ką pasakys tyrimus atlikę ekspertai“, – sakė Palangos policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkas Kęstutis Bončkus. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.