Po tragiškos kūdikio žūties šeimai Šilutėje teikiama psichologinė pagalba

Trečiadienio vakarą Šilutėje šuniui sukandžiojus kūdikį, vaiko teisių specialistai dirba su kitais toje šeimoje augusiais vaikais.

Šuo išsiveržė iš voljero ir sukandžiojo kūdikį.
Šuo išsiveržė iš voljero ir sukandžiojo kūdikį.
Šuo išsiveržė iš voljero ir sukandžiojo kūdikį.
Šuo išsiveržė iš voljero ir sukandžiojo kūdikį.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-03-23 11:07, atnaujinta 2017-04-07 09:58

Šilutės rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Indra Pranaitienė BNS sakė, kad ši šeima skyriaus specialistams nebuvo žinoma kaip probleminė.

„Mes neturėjome šios šeimos apskaitoje“, – teigė ji.

I.Pranaitienė sakė, kad šeimoje, be žuvusio kūdikio, augo dar trys – 17, 15 ir 11 metų – vaikai.

„Jie labai išgyvena netektį. Jiems kol kas teikiama psichologo, psichiatro pagalba, mokyklos pagalbos prašoma, su specialistais bendraujame, deriname veiksmus, kreipėmės į Socialinės paramos skyrių, prašydami šeimai skirti socialinių darbuotojų – padėti įveikti krizinę situaciją, grįžti į gyvenimą, lankyti mokyklą ir gyventi toliau“, – pasakojo Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja.

Anot jos, šiuo metu vaikai apgyvendinti pas močiutę. Ten glaudžiasi ir iš ligoninės išleista jų mama. I.Pranaitienė sako neturinti duomenų, kur šiuo metu yra šeimos tėtis.

Pasak policijos, nelaimė įvyko apie 18 val. Šilutėje, Tilžės gatvėje, esančio nuosavo namo kieme. Iš voljero pabėgęs dobermanų veislės šuo iš vežimėlio pagriebė miegantį vieno mėnesio kūdikį, jį apkandžiojo, nešiojo po kiemą ir su juo išbėgo į gatvę.

Tilžės gatvėje patruliuojantys pareigūnai pastebėjo bėgantį šunį, kažką nešantį nasruose. Sustoję ir pamatę šuns nasruose kūdikį, pareigūnai prieš šunį panaudojo elektros impulsinį prietaisą „Tazer“. Kūdikį pareigūnai vežė į ligoninę, tačiau nuo patirtų sužalojimų berniukui ligoninėje konstatuota mirtis. Į įvykio vietą atbėgusi kūdikio motina nualpo ir taip pat buvo išvežta į ligoninę.

Kūdikio tėvui nustatytas 2,36 promilės girtumas, motina buvo blaivi.

Policija yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl neatsargaus gyvybės atėmimo, BNS informavo Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Rūta Janavičiūtė. Kol kas įtarimai niekam nepateikti.

Šunį paėmė Klaipėdos regiono gyvūnų globos namų „Nuaras“ darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.