Pagėgių seniūnijoje – trys paslaptingos mirtys

Pagėgių seniūnijoje, Lumpėnų kaime keistos trijų vyrų mirtys. Po išgertuvių, vyrai ryte neprabudo. Įtariama, kad jie apsinuodijo alkoholio surogatu. Vietos gyventojai sako, kad Tauragės policijos pareigūnai šturmavo aplink kaimą esančius naminės degtinės fabrikėlius.

Pagėgių seniūnijoje, Lumpėnų kaime du mirusius brolius aptiko kaimynas.<br>P.Mantauto nuotr.
Pagėgių seniūnijoje, Lumpėnų kaime du mirusius brolius aptiko kaimynas.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2017, 6:37 PM, atnaujinta Jul 7, 2017, 6:38 PM


 Du broliai – vienoje sodyboje

Pagėgių seniūnijoje, Lumpėnų kaime du mirusius brolius aptiko kaimynas. Kaip pasakojama, iš pradžių jis manė, kad 37-erių ir 45-erių broliai miega. Atėjęs dar po paros suprato, kad vyrus ištiko mirtis, informuoja Lietuvos ryto televizija. 

Lumpėnų kaimo gyventoja neslėpė, kad vyrai išgerdavo: „ Bet darbo pasilaikė ne tokie jau visai..kažkokio šarmalako iš kažkur nusipirko ir viskas. Ne jie vieni... Va šitam namuke dar vienas...“ 


Žmonės pasakoja, kad sekmadienį keistomis aplinkybėmis mirė ir 60-metis to paties Lumpėnų kaimo gyventojas. Manoma, kad dirbantys, tačiau alkoholio nevengiantys vyrai mirė apsinuodiję surogatais.
„Samagoną gėrė. Mašininį. Gėrė vienas, atėjo anie - pamatė, kad tas miręs  ir pasiėmė“, - teigė tokius gandus girdėjęs kitas Lumpėnų kaimo gyventojas.


Miršta per 12 valandų


Gydytojo Ričardo Slavinsko žodžiais, pagrindinė problema, kuri ištiko šiuo du žmones yra ta, kad jie greičiausiai  naudojo tą patį surogatą.


Anot mediko, apsinuodijus surogatu ir laiku nesuteikus pagalbos priklausomai nuo išgerto kiekio žmogų mirtis ištinka per 12 valandų. 


„Tos medžiagos yra skaldomos mūsų organizme ir jos tampa nuodais, kurie sukelia inkstų nepakankamumą. Metanolis sukelia aklumą, kitos žalingos biocheminės medžiagos suardo inkstus, sukelia širdies ritmo sutrikimus ir žmogus miršta“, - kalbėjo gydytojas  R. Slavinskas.

Kratos 
Kaimo žmonės kalba, kad po keistų vyriškių mirčių, Tauragės policijos pareigūnai išpurtė aplink Lumpėnus esančius naminės degtinės fabrikėlius. Tačiau oficialiai pareigūnai to nepatvirtina.

 
Tauragės policija taip pat aiškinasi, kokiu alkoholio surogatu apsinuodijo mirę trys vyrai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.