Dvimečio žūtis: BMW vairuotojas paaiškino, kodėl nesustojo

Perėjoje Kaune prieš savaitę partrenktas ir dešimt metrų skriejęs dvimetis ligoninėje mirė. Tai portalui lrytas.lt patvirtino advokatų kontoros „Stašaitis & Partners“ atstovai. 

 Vaiko kūnas buvo nuskriejęs apie 10 metrų nuo perėjos.<br> Kur stovi policija Kaune nuotr.
 Vaiko kūnas buvo nuskriejęs apie 10 metrų nuo perėjos.<br> Kur stovi policija Kaune nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-15 12:45, atnaujinta 2017-09-15 18:47

„Taip, tai yra teisinga informacija“, - sakė kontoros darbuotoja. Į šią advokatų kontorą kreipėsi žuvusio vaiko tėvas, sužeistos moters vyras.

Kartu su sūneliu perėjoje partrenkta dvimečio motina iki šiol gydoma Kauno klinikose.

„Moters būklė sunki, yra daug lūžių. Šeima viliasi, kad nebus ilgalaikių pasekmių, neįgalumo. Mama yra sąmoninga, todėl greičiausiai žino apie sūnaus netektį“, - portalui sakė kontoros advokatas Mindaugas Šeškauskis.

Teisininko žiniomis, nelaimės kaltininkas prisipažįsta padaręs nusikalstamą veiką. „Pėstiesiems degė žalia šviesa, keli automobiliai buvo sustoję, o kaltininkas nestojo.

Teigė, kad saulė apakino, tačiau tai neatleidžia nuo atsakomybės, teismas gali tai vertinti tik kaip lengvinančią aplinkybę“, - aiškino M.Šeškauskis.

Jaunas BMW vairuotojas bus kaltinamas dėl taisyklių pažeidimo, dėl kurio žuvo žmogus. Už tai baudžiama laisvės atėmimu iki 8 metų. 

Gali būti, kad 21-erių vairuotojui bus pateiktas ieškinys ir dėl neturtinės žalos atlyginimo. „Šeima ir artimieji gali reikšti pretenzijas, tai tragedija ne tik berniuko mamai ir tėvui, tačiau apie turtinius dalykus dar anksti kalbėti“, - sakė advokatas. 

Darė širdies masažą

Vaikas ir 23-ejų jo motina pėsčiųjų perėjoje K.Baršausko gatvėje buvo partrenkti penktadienį ryte.

Moteris ir vaikelis buvo partrenkti reguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje. Po susidūrimo berniukas skriejo 10 metrų, medikai abu sužeistuosius išvežė į Kauno klinikas. 

21-erių metų BMW vairuotojas pirminiais duomenimis buvo blaivus. Nepatvirtintais duomenimis, BMW važiavo per raudoną šviesoforo signalą.

Atvykus medikams vaizdas buvo kraupus. „Radome juos išblaškytus. Dvejų metų vaikas nuskriejęs 10 metrų. Mamai lūžusi koja, galbūt sutrenkta galva“, - tąkart apgailestavo medikai.

Liudininkai pasakojo, kad vos atvykę medikai puolė daryti vaikui širdies masažą. Tąkart medikams pavyko išgelbėti berniuko gyvybę. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.