Kruvinas penktadienio vakaras Lietuvos keliuose: žuvo mažiausiai 5 žmonės

Penktadienio vakaras Lietuvos keliuose buvo tragiškas. Vos per kelias valandas skirtingose Lietuvos vietose žuvo mažiausiai penki žmonės. Tiek žuvusių dažniausiai nebūna ir per visą savaitę.

 Kruvinas penktadienio vakaras Lietuvos keliuose: žuvo mažiausiai 5 žmonės.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Kruvinas penktadienio vakaras Lietuvos keliuose: žuvo mažiausiai 5 žmonės.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Facebook/Lietuvos policija
 Facebook/Lietuvos policija
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 24, 2017, 10:24 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 1:51 PM

Visų pirma moteris žuvo Panevėžio rajone. Apie 16 val. 45 min. ties Sujetų kaimu automobilis „Opel Astra“, vairuojamas R. M. (gim. 1966 m.), partrenkė ir mirtinai sužalojo apie 70 metų amžiaus moterį. 

Praėjus porai valandų, apie 18 val. 40 min. Šilutės r., kelyje nuo Stoniškių link Šilutės, automobilis „Peugeot“ partrenkė ir mirtinai sužalojo keliu be atšvaitų ėjusį kol kas nenustatytos tapatybės vyrą.

Dar po valandos, apie 19 val. 55 min. Klaipėdos r., ties Plikių miesteliu, sunkvežimis partrenkė ir mirtinai sužalojo keliu be atšvaitų ėjusį taip pat kol kas nenustatytos tapatybės vyriškį.

Tuomet, apie 20 val. 35 min. Alytaus r., kelyje Alytus - Nemunaičiai, už Tolkūnų pavažiavus apie 5 km, nuo kelio nuvažiavo ir atsitrenkė į medį automobilis „Opel Zafira“, vairuojamas 34 metų vyro.

Greitosios pagalbos medikai vyrą dar bandė gaivinti, tačiau nesėkmingai. Šiek tiek po 21 val. buvo konstatuota jo mirtis.

Galiausiai, jau publikavus šį straipsnį apie keturis penktadienio vakarą žuvusius žmones, gautas pranešimas apie dar vieną avariją. Apie 22 val. 30 min. Panevėžio rajone, kelyje A8 ties Rimaisų kaimu, sunkvežimis partrenkė ir mirtinai sužalojo vyrą. Jo tapatybė nenustatyta.

Tai vienas tragiškiausių vakarų šalies keliuose šiais metais. Apskritai, 2017 m. kol kas pasižymi tuo, kad avarijų daugėja, daugėja ir žuvusių jose, taip pat sužeistų. Iki šiol daugybę metų žuvusiųjų keliuose skaičius nuosekliai mažėjo. 

Tačiau šiemet situacija ėmė keistis. Pasak oficialios policijos statistikos, iki penktadienio ryto šalies keliuose jau buvo įvykę 3 033 eismo įvykių, o tai lyginant su pernai tuo pačiu laikotarpu yra 9,1 proc. daugiau (2 781 avarijos).

Šiemet avarijose iki penktadienio ryto buvo žuvę 169 žmonės (septyniais daugiau, nei 2016 m. per tą patį laikotarpį). Penktadienio vakarą šią šiurpią statistiką papildė dar mažiausiai penki žuvę.

Avarijose iki penktadienio ryto buvo sužeista 3 588 žmonės (9,4 proc. arba 309 žmonėmis daugiau, nei pernaiper tą patį laikotarpį). Tarp sužeistų ir 600 nepilnamečių. Tai yra pusšimčiu (9,1 proc.) daugiau, nei pernai.

Žuvusių nepilnamečių skaičius šiemet išliko toks pats, kaip ir pernai tuo pat metu - 7.

Šiemet sumažėjo tik avarijų, kilusių dėl neblaivių vairuotojų kaltės. Jų įvyko 171. Pernai tuo pat metu tokių avarijų buvo 233. Tad šiais metais jų yra 26,6 proc. (arba 63 avarijomis) mažiau.

Policijos departamentas, reaguodamas į penktadienio vakarą žuvusių pėsčiųjų kiekį savo sekėjams socialiniame tinkle „Facebook“ priminė, kad einant tamsiu keliu būtina dėvėti atšvaitą.

Pasak policijos, žmogus be atšvaito matomas tik 30-50 metrų atstumu. Šio atstumo gali neužtekti automobiliui sustabdyti.

Tuo tarpu atšvaitą dėvintis žmogus matomas 100-300 metrų atstumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.