Tragedija Tenerifėje: nuskendo du vyrai iš Latvijos

Skaudi nelaimė savaitgalį nutiko Tenerifėje. Kaip skelbia Ispanijos spauda, didžiausioje iš septynių Ispanijai priklausančių Kanarų salų, Atlanto vandenyne nuskendo du Latvijos piliečiai.

Tenerifėje nuskendo du vyrai iš Latvijos.<br> lrytas.lt koliažas
Tenerifėje nuskendo du vyrai iš Latvijos.<br> lrytas.lt koliažas
Tenerifėje nuskendo du vyrai iš Latvijos.<br> islandconnections.eu nuotr.
Tenerifėje nuskendo du vyrai iš Latvijos.<br> islandconnections.eu nuotr.
Tenerifėje nuskendo du vyrai iš Latvijos.
Tenerifėje nuskendo du vyrai iš Latvijos.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 16, 2018, 2:21 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 4:35 PM

Pagal pirminę informaciją, Tenerifėje nuskendo lietuviai. Visgi, Užsienio reikalų ministerija informavo, kad tragedijoje nukentėjo Latvijos piliečiai. 

„Ispanijos policija informavo LR ambasadą Ispanijoje, kad nuskendę asmenys yra Latvijos piliečiai“, – po 16 valandos informavo ministerija.

Lietuvos ambasados Ispanijoje atstovai teigė, kad jiems tokia informacija yra žinoma, tačiau kol kas į juos nesikreipė nei policija, nei žuvusiųjų artimieji. Apie tai, kad nuskendę vyrai gali būti lietuviai, ambasados atstovai sužinojo iš spaudos, bendravo ir su lietuviais Tenerifėje.

Naujienų portalas „El Diario“ skelbia, kad nelaimės dieną, po vidurdienio, apie 13 val. 37 min. vietos laiku, gautas pranešimas, kad vandenyne skęsta žmogus, o į pagalbą atskubėjo trys asmenys.

 

Į pagalbą buvo išsiųstas ir gelbėtojų sraigtasparnis, kuris pastebėjo, kad jūroje yra 4 asmenys, tačiau du iš jų - jau žuvę.

Pasak Ispanijos žiniasklaidos, tragedijos liudininkais tapo pirmojo skęsti ėmusio vyru žmona bei 9-metis sūnus ir tai įvyko paskutinę jų atostogų dieną.

Ši nelaimė įvyko po to, kai buvo pranešta apie itin prastas oro sąlygas – stiprų vėją ir itin didelį banguotumą.

Pirmieji du sąmonės netekę žmonės į krantą buvo ištraukti sraigtasparnio pagalba. Visos pastangos atgaivinti latvius buvo nesėkmingos. Abu latviai paskelbti mirusiais nelaimės vietoje, praneša naujienų puslapis islandconnections.eu.

Kiti du asmenys – 37-erių moteris ir 36-erių vyras taip pat buvo ištraukti į krantą. Jiems nustatyti sumušimai ir hipotermija. Jie pristatyti į vietinę gydymo įstaigą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.