Po studentų bandymų Chemijos fakultete ant kojų buvo sukelti Vilniaus ugniagesiai

Gausios ugniagesių pajėgos ketvirtadienį buvo sukeltos ant kojų ketvirtadienio pavakare gavus pranešimą, kad Vilniaus universiteto chemijos fakultete kažkas sprogo. Netrukus paaiškėjo, kad jokios žalos studentų bandymai nepadarė.

 Po studentų bandymų Chemijos fakultete ant kojų buvo sukelti Vilniaus ugniagesiai.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Po studentų bandymų Chemijos fakultete ant kojų buvo sukelti Vilniaus ugniagesiai.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2018, 5:49 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:20 PM

Kaip lrytas.lt sužinojo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje, ketvirtadienį apie 17 val. 15 min. gautas pranešimas, kad Vilniuje, Naugarduko g. esančiame Vilniaus universiteto chemijos fakultete studentams atliekant bandymus nugriaudėjo sprogimas.

Po šio pranešimo ant kojų buvo sukeltos gausios ugniagesių pajėgos. Į įvykio vietą buvo nusiųstos keturios autocisternos, autokopėčios, cheminių incidentų likvidavimo automobilis ir štabo automobilis.

Netrukus pajėgos pradėtos atšaukinėti paaiškėjus, kad sprogimas žalos nepridarė. Atvykę pirmieji gelbėtojai konstatavo, kad patalpos vėdinamos, po sprogimo atsiradę dūmai sklaidosi, žmonės nenukentėjo, sugriovimų nėra.

Apžiūrėjus patalpas ir jas išvėdinus, apie 17 val. 40 min. visos pajėgos iš įvykio vietos buvo atšauktos.

Kiek vėliau detalesnes įvykio aplinkybes pateikė Vilniaus universiteto Viešosios komunikacijos vadovas Ervinas Spūdys: „Chemijos fakultete mokslininkams atliekant laboratorinius bandymus iš tiesų įvyko netikėta cheminė reakcija. 

Vis dėlto sprogimo nebuvo, ugnies židinys buvo iškart lokalizuotas. Tuo metu pastate buvę žmonės evakuoti, iškviesti ugniagesiai, nukentėjusiųjų nėra.

Siekiant užtikrinti, kad tokie incidentai nepasikartotų, nedelsiant inicijuojame vidinį tyrimą, kartu bus peržiūrimos darbo saugos taisyklės ir apie jas pakartotinai bus informuojami visi laboratorijose dirbantys darbuotojai bei studentai“.

Buvote įvykio vietoje? Turite nuotraukų ar vaizdo medžiagos? Pasidalinkite vaizdais su kitais lrytas.lt skaitytojais. Viską galite siųsti adresu news@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.