Dviratininkei nė plaukas nuo galvos nenukrito, nors žiūrint vaizdo įrašą širdis į kulnus smigo

Palangoje vaizdo registratoriumi nufilmuotas vaizdas aiškiai iliustruoja, kaip kartais visiškai nekaltoje situacijoje dėl eismo dalyvių neatidumo įvyksta avarijos, kuriose nukenčia žmonės. Tiesa, šį kartą viskas baigėsi laimingai, sužeistų nėra.

 Dviratininkei nė plaukas nuo galvos nenukrito.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Dviratininkei nė plaukas nuo galvos nenukrito.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-06 11:19, atnaujinta 2018-07-06 11:33

Kaip teigia vaizdo įrašą automobilyje įrengtu vaizdo registratoriumi užfiksavęs Zigmas S., incidentas įvyko magistraliniame kelyje Klaipėda-Palanga-Liepoja ties Virbališkės taku.

„Dviratininkai Palangoje bando automobilių atsparumą“, - teigia Zigmas S.

Incidentas užfiksuotas trečiadienį apie 18 val. 11 min. Vaizdo medžiagoje matyti, kaip iš pažymėto dviračių tako išvažiavusi visai nesidairydama ir nekreidama dėmesio į intensyvų eismą dviratininkė kerta važiuojamą kelio dalį tiesiai priešais atvžiuojantį automobilį „Audi“.

Lengvojo automobilio vairuotojui prieš nosį išnirusi dviratininkė buvo didelis netikėtumas. Bandydamas išvengti susidūrimo, jis suko vairą į šoną ir spaudė stabdžius. Paskutiniu momentu ir dviratininkė suvokė, kad susidūrimas neišvengiamas. Ji krito ant važiuojamosios kelio dalies.

Avarijos išvengta, dviratininkė pakilo, nusivalė dulkes ir nuvažiavo toliau. „Audi“ vairuotojas dėl viso pikto nusifotografavo vaizdo registratoriumi incidentą užfiksavo vairuotojo valstybinį numerį, kad esant reikalui jį būtų galima susirasti.

Nors ir sunkiai, tačiau vaizdo medžiagoje galima įžiūrėti, jog dviratininkė išvažiavo iš kelio ženklais pažymėto dviračių tako. Kelių eismo taisyklės nurodo, kad „dviračio vairuotojas, artėdamas prie vietos, kur reikia kirsti važiuojamąją dalį, visais atvejais privalo sumažinti važiavimo greitį ir gali tęsti judėjimą tik įsitikinęs, kad važiuoti saugu ir nebus trukdoma kitiems eismo dalyviams“ (KET 59 p.).

Taip pat nurodoma, kad „dviračio vairuotojas, norėdamas kirsti važiuojamąją dalį ten, kur eismas nereguliuojamas, privalo praleisti važiuojamąja dalimi važiuojančias transporto priemones, išskyrus tuos atvejus, kai kerta išvažiavimus iš šalia kelio esančių teritorijų, gyvenamosios zonos, kiemo, stovėjimo aikštelės, kai kerta važiuojamąją dalį, į kurią kiti vairuotojai suka“ (KET 60 p.).

Tad tikėtina, kad jei būtų įvykęs susidūrimas ir dviratininkė būtų nukentėjusi, ji pati ir galėtų būti pripažinta kalta dėl avarijos.

Beja, vaizdo įraše užfiksuota antra dviratininkė kelio važiuojamąją dalį kerta lygiai taip pat, kaip ir pirmoji. Visai greta matyti pėsčiųjų perėja. Tačiau važiuoti ja dviratininkams taip pat draudžiama: derėtų nulipti nuo dviračio ir jį persivesti per gatvę. Tuomet per perėją einantį pėsčiąjį privalėtų sustoję praleisti automobilių vairuotojai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.