Kaune gaisre žuvo šeimą norėjęs išgelbėti vyras

Pirmadienio vakarą Kaune kilus gaisrui vienas žmogus žuvo, iš gaisro išgelbėtos dvi moterys ir du vaikai.

A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2018, 8:20 AM, atnaujinta Aug 28, 2018, 11:31 AM

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos duomenimis, apie gaisrą Studentų gatvėje pranešta 22.57 val. Atvykus dviejų aukštų medinis namas degė atvira liepsna.

Gaisro metu iš antrame aukšte esančio buto buvo išgebėtos dvi moterys, kurių viena apdegė nugarą, du trylkos ir penkerių metų vaikai.

Visi jie išvežti į ligoninę.

Antrajame namo aukšte taip pat rastas vyras be gyvybės ženklų.

Kaip antradienį informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, iš antrame aukšte esančio buto jie pro langą iškėlė dvi moteris ir du vaikus, kuriems trylika ir penkeri metai. Viena moteris apdegė, kita prisikvėpavo dūmų. Jos ir vaikai buvo išvežti į ligoninę. Po kiek laiko ugniagesiai surado ir žuvusį vyrą.

Pasak Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojo Tomo Sušinsko, vyras, supratęs, kad kilo gaisras, išbėgo į kiemą, bet jame neradęs savo vaikų, sugrįžo jų ieškoti, tačiau prisikvėpavo nuodingų dūmų ir žuvo.

„Į šį daugiabutį gesinti gaisrų ugniagesiai važiavo jau penktąjį kartą. Vien 2016 metais ten jiems teko vykti net tris kartus. Tuomet jie tą patį vyrą su trejų metų vaiku jau buvo išgelbėję nuo liepsnų. Tačiau penktasis kartas buvo lemtingas.

Nors bute buvo įrengtas dūmų detektorius, kuris pranešė apie gaisrą, tačiau nelaimės nepavyko išvengti. Ne kartą ugniagesiai lankė šio namo gyventojus, esame kalbėję ir su policijos pareigūnais, kuriems ten irgi tenka dažnai važiuoti, ką daryti ir kaip padėti jiems, tačiau žmonių, neturinčių socialinių įgūdžių, mąstymo ir buities pakeisti neįmanoma. Jiems atrodo, kad jų namuose viskas gerai, nors skurdas ir netvarka bado akis,“ – sakė T. Sušinskas.

Gaisro metu sudegė dalis namo stogo, apdegė sienos, išdegė trys butai, vienas butas buvo sulietas vandeniu. „Gaisras kilo buto pirmajame aukšte virtuvėje, vėliau ugnis per laiptinę persimetė į antrąjį aukštą, – sakė gaisro priežastis tiriantis Kauno APGV Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Dainius Abalmasovas. – Tikėtina, kad gaisras kilo dėl elektros įrangos gedimo, tačiau tikslesnes gaisro priežastis nustatys atvykę Gaisrinių tyrimų centro specialistai.“

Pasak pareigūno, išvengti tokių nelaimių padėtų dar dažnesni bendri ugniagesių, policijos ir socialinių darbuotojų vizitai pas gyventojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.