Drama ant užšalusios upės Klaipėdoje: žmogaus gyvybę išgelbėjo ryžtingi veiksmai

Bendrovėje „Klaipėdos mediena“ dirba labai drąsūs žmonės, skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas. Trečiadienį jie išgelbėjo gyvybę žvejui.

 Drama ant užšalusios upės Klaipėdoje: žmogaus gyvybę išgelbėjo ryžtingi veiksmai.<br> Facebook/Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba nuotr.
 Drama ant užšalusios upės Klaipėdoje: žmogaus gyvybę išgelbėjo ryžtingi veiksmai.<br> Facebook/Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2019, 10:46 AM, atnaujinta Jan 31, 2019, 10:52 AM

Kaip rašoma pranešime, sausio 30-ąją žvejyba Danės upėje, Klaipėdoje, šalia Joniškės gatvės, vos nesibaigė tragedija. 30 metrų nuo kranto įlūžo žvejys. Jo gelbėti atbėgo kitas žvejojęs vyras, kuris irgi įlūžo.

Gelbėtojas, naudodamasis žvejybiniais smaigais, ant kranto išlipo pats.

Dar neatvykus ugniagesiams gelbėtojams, nelaimę pastebėjo šalia įsikūrusios bendrovės „Klaipėdos mediena“ darbuotojai. Jie, pasičiupę lentų ir automobilio tempimo lyną, atskubėjo prie upės.

Patiesę lentas, jie sugebėjo iš properšos ištraukti vyrą. Atvykus ugniagesiams, žvejys jau buvo išgelbėtas. Abu įlūžę vyrai buvo sąmoningi.

Žvejį išgelbėjo neįtikėtinai drąsūs ir sumanūs Edita Vulšienė, Žilvinas Serbenta, Deimantas Kraujutaitis bei Tadas Kvederys. Jie kartu su policijos pareigūnais nukentėjusiuosius palydėjo į įmonės patalpas, kad šie galėtų sušilti, kol atvyks greitosios pagalbos medikai.

Pirmąjį įlūžusį vyrą medikai išsivežė į ligoninę. Jo gelbėtojas Anatolij Doročenko medikų pagalbos atsisakė. Jį namo parvežė Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacijų vadovas.

Pasak šios valdybos 1-osios komandos viršininko Valdo Kundroto, atvykę ugniagesiai narai skubėjo perspėti ir kitų žvejų, kad ledas silpnas, tačiau jie net ir po nelaimės neskubėjo trauktis nuo pavojingo upės ledo.

„Naras, eidamas įspėti žvejų, net pats įlūžo, tad teko žvejams pravesti prevencinę pamokėlę, kada negalima lipti ant ledo ir kaip gelbėtis įlūžus,“ – sakė V. Kundrotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.