Dramatiškas gaisras Elektrėnuose: mergaitė pro langą šoko ant audeklo

Elektrėnų daugiabutyje sekmadienį įsiplieskė gaisras – iš liepsnų teko vaduoti mergaitę ir neįgalią moterį. Ugniagesių ir kaimynų dėka jos abi liko gyvos, išvengė sunkių traumų: vaikas pro langą nušoko ant gyventojų išskleisto audeklo, o jo kaimynę iš dūmų apimto buto išnešė ugniagesiai.

 Elektrėnų daugiabutyje įsiplieskus liepsnos, gyventojams ir ugniagesiams pavyko išgelbėti du žmones.<br> Lrytas.lt asociatyvioji nuotr.
 Elektrėnų daugiabutyje įsiplieskus liepsnos, gyventojams ir ugniagesiams pavyko išgelbėti du žmones.<br> Lrytas.lt asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2019, 12:34 PM, atnaujinta Feb 24, 2019, 1:36 PM

Šviesos gatvėje antrame aukšte esantis būstas suliepsnojo sekmadienį, prieš pat vidurdienį. Iš jo dūmai ėmė plūsti į gretimą butą. 

Ugnies liežuviams įsismarkavus, mergaitė negalėjo išeiti į laiptinę.

Apačioje stovintys namo gyventojai skubiai surado audeklą ir jį ištiesė, ragindami vaiką šokti žemyn. Nušokusi mergaitė buvo perduota medikams. Pirminiais duomenimis, ji nesusižeidė, viliamasi, kad ir nenukentėjo ir nuo dūmų poveikio. Vaikas patyrė didelį stresą.

Šokas ištiko ir gretimame bute gyvenančią moterį, į kurį persimetė gaisras. Ši moteris turi fizinę negalią.

Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavomo Skyriaus atstovų, ugniagesiai ją laiku išnešė iš būsto. Jeigu ne gelbėtojai, elektrėniškė galėjo neišgyventi. Moteris taip pat peduota medikams. Manoma, kad sveikatos komplikacijų jai pavyks išvengti.

Gaisravietėje dirba trys ugniagesių komandos, budi policija, greitoji pagalba. Nelaimės priežastis dar nustatinėjama.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.