Savaitgalio avarijose žuvo žmogus, dar 43 žmonės – sužeisti

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad penktadienį–sekmadienį mūsų šalies keliuose įvyko 27 eismo įvykiai, kuriuose 43 žmonės buvo sužeisti. Žuvo vienas žmogus, 52-ejų metų keturračio motociklo vairuotojas.

 Savaitgalį keliuose žuvo keturračio vairuotojas.<br> LKPT nuotr.
 Savaitgalį keliuose žuvo keturračio vairuotojas.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2019, 10:33 AM, atnaujinta May 13, 2019, 10:47 AM

Savaitgalio eismo įvykiuose sužeisti 3 nepilnamečiai, 17-metė dviratininkė ir du keleiviai, pusantrų ir trejų metų berniukai. Per tris paras policija užregistravo 229 eismo įvykius, kuriuose žmonės sužeisti nebuvo.

Neblaivūs vairuotojai dalyvavo 23 eismo įvykiuose, 5 tokių įvykių metu buvo sužeisti 6 žmonės.

Penktadienį, gegužės 10 d., policijoje buvo užregistruoti 82 eismo įvykiai, 5 eismo įvykiuose sužeisti 5 žmonės. Du žmonės buvo sužeisti, transporto priemonėms nuvažiavus nuo kelio – Utenos rajone, Kaimynų kaime, lengvojo automobilio vairuotojui sutrukdė į kelią įbėgęs šuo. Kauno rajone, Ginėnų kaime, mopedo vairuotojas susižeidė, vengdamas susidūrimo su autobusu.

Kaune, Savanorių pr., buvo partrenktas į kelią neleistinoje vietoje įbėgęs girtas pėsčiasis. Vėlai vakare Panevėžyje, Klaipėdos ir Nemuno gatvių sankryžoje automobilis susidūrė su elektriniu paspirtuku, važiavusiu per pėsčiųjų perėją.

Daugiau eismo įvykių įvyko šeštadienį, gegužės 11 d., policijoje užregistruoti 107 eismo įvykiai, 13 eismo įvykių metu sužeisti 23 žmonės. Daugiausia eismo įvykių šeštadienį įvyko dėl nepasirinkto saugaus važiavimo greičio ir neatsargaus manevravimo.

Šiaulių rajone, Lingailių kaime, įvykyje sužeisti du jaunuoliai, vienas iš kurių neatidžiai lenkdamas, nespėjo sugrįžti į savo važiavimo eismo juostą, ir nesuvaldęs automobilio, nuvažiavo nuo kelio. Popietę Kaune, Piliakalnio gatvėje, nepasirinkusi saugaus važiavimo greičio, vairuotoja, važiavusi su vaikais, įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su automobiliu, kuriame važiavo du žmonės, įvykyje buvo sužeisti abiejų automobilių vairuotojos ir 3 keleiviai, du iš kurių – mažamečiai berniukai.

Rokiškio rajone, kelyje Pandėlys–Kazliškėlis, kelio vingyje automobilio nesuvaldžiusi vairuotoja nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į gyvulių šėryklą.

Keletas eismo įvykių įvyko dėl važiavimo pirmenybės taisyklių nesilaikymo. Vidurdienį Šiauliuose, kelyje Meškiai–Bubių vandens saugykla, iš šalutinio kelio į pagrindinį neatidžiai įvažiavo automobilis ir susidūrė su pagrindiniu keliu tiesiai važiavusiu kitu automobiliu, šiame eismo įvykyje sužeisti du žmonės.

Trys žmonės sužeisti Kaune, Piliuonos ir Dubravų gatvių sankryžoje, kurioje į kairę sukančio automobilio vairuotojas nepraleido tiesiai važiavusio automobilio ir su juo susidūrė.

Panašiomis aplinkybėmis vėlai vakare Kauno rajone, Ramučių kaime, Centrinės ir Beržų gatvių sankryžoje susidūrus 2 automobiliams, buvo sužeisti 4 žmonės.

Tragiškas eismo įvykis šeštadienį nusinešė 52 m. vyro gyvybę. Vakare, 21 val. 48 min., Plungės rajone, Pakerų kaime, iš Rietavo kelio gatvės 31 B, įvažiavus į miško keliuką, vairuotojas, važiavęs be saugos šalmo, nesuvaldė vairuojamo nustatyta tvarka neįregistruoto keturračio motociklo, kuris nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė.

Pusamžis vairuotojas nuo jo nukrito ir dėl patirtų sužalojimų žuvo įvykio vietoje.

Sekmadienį, gegužės 12 d., policijoje buvo užregistruoti 67 eismo įvykiai, 9 eismo įvykiuose sužeista 15 žmonių. Eismo įvykiuose sužeisti 3 motociklų vairuotojai – du vairuotojai nesuvaldė vairuojamų „plieninių žirgų“ ir ir nuvažiavo nuo kelio, dar vienas motociklininkas buvo sužeistas dėl važiavimo pirmenybės taisyklių nesilaikymo.

Priešpriešinio susidūrimo metu, Panevėžio rajono, kelyje Daugpilis–Rokiškis–Panevėžys, buvo sužeisti 3 žmonės. Pavakarę Mažeikiuose, Sedos ir Raselės gatvių sankryžoje, saugaus važiavimo greičio nepasirinkęs keleivinio autobuso vairuotojas atsitrenkė į priekyje stovintį automobilį, sukėlęs dar 2 automobilių susidūrimą. Įvykio metu susižalojo 4 autobuso keleiviai.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, pastaruoju metu vis daugiau eismo įvykių įvyksta dėl vairuotojų neatidumo kertant sankryžas.

Policija atkreipia dėmesį, kad atsakingas manevravimas, pasirinktas saugus važiavimo greitis ir atidumas kelyje gali padėti išvengti skaudaus eismo įvykio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.