Savo dukros kraują išvydusi moteris negalėjo patikėti – pribloškė tarnybos elgesys

Savo skaudžią istoriją papasakojo šilutiškė Asta Bartkienė. Moters mergaitė susižalojo dėl to, kad per trejus metus UAB „Šilutės vandenys“, baigę darbus, niekaip nesugebėjo patraukti blokų. 

Mergaitė, paslydusi ant blokų, susižalojo. <br>A.Bartkienės nuotr. 
Mergaitė, paslydusi ant blokų, susižalojo. <br>A.Bartkienės nuotr. 
Mergaitė, paslydusi ant blokų, susižalojo. <br>A.Bartkienės nuotr. 
Mergaitė, paslydusi ant blokų, susižalojo. <br>A.Bartkienės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

silokarcema.lt

2019-08-01 21:03

Kuriozas tas, kad net atvažiavę į tikslią vietą, po savo nosimis nesugebėjo jų pamatyti.

Vaikas susižalojo

Istorija prasidėjo liepos 2 dienos vakarą. Tuomet moters vyresnėlė dukra su sese žaidė kieme. Mažoji pavargusi sugalvojo atsisėsti blokų, kurie čia pat gulėjo. Mažylė sėsdama paslydo ir itin susižalojo veidą.

Baisios žaizdos burnoje, sumuštas žandas, nenustojantis bėgti kraujas. Į pagalbą atskubėjo Klaipėdos vaikų ligoninės medikai. Mažoji praleido ne vieną parą ligoninėje, kol pasijautė šiek tiek geriau.

„Vaikas kentė baisius skausmus. Plyšo širdis į tai žiūrint. Nelaimė nutiko dėl to, kad „Šilutės vandenys“ nesugebėjo palikti tvarkingos darbo vietos. Dirbo prie kanalizacijos jau prieš trejus metus. Baigė darbus, tačiau blokus paliko.

Dėl jų ne kartą buvo kreiptasi į įmonės darbuotojus. Kaimynė dėl jų nuolat skambindavo. Bet niekas jų nepatraukė“, – kalbėjo p. Asta.

Po nelaimės moteris vėl paskambino nurodytu telefonu ant gaunamo už vandenį mokėjimo kvito. Informavo apie nutikusią nelaimę. Buvo pažadėta, kad šilutiškei paskambins darbuotojas, kuriam priklauso teritorija tarp Laisvės alėjos 4 ir 5 namo.

Sulaukė skambučio

„Paskambino. Tada buvau prie chirurgo durų. Moteris teigė, kad buvo nuvažiavusi ir jokių blokų nerado, tik labai blogas kelias. Pasakiau, kad kaimynė gali juos parodyti, bet ji atsakė, kad buvo keletą kartų toje vietoje ir nieko nerado.

Susierzinusi pasakiau, kad išsiplautų akis, jei nieko nemato. Kaip gali nematyti gulinčių didžiausių blokų. Juos parodė kaimynė. Vandenų darbuotojai pasakė, kad tai suoliukas. Aš ne inžinierė, bet skiriu blokus nuo suoliukų.

Tada net buvo tokių, kas iš jos pasišaipė ir klausė, ar įmonėje dėl grožio, ar dėl proto įsidarbino“,- tęsė pašnekovė.

Pasak jos, netrukus prie visų „Šilutės vandenų“ inžinierė apšaukė darbuotojus, kad šie paliko blokus, o šie aiškino, kad nieko apie juos nežinojo, ir tai ne jų darbas. Blokai buvo patraukti. Liko tik Stop juosta, kuri buvo užtverta tuomet, kai jau buvo įvykusi nelaimė.

Buvo apdrausti

A. Bartkienė ir vėliau skambino inžinierei. Informavo apie tai, kad mergaitė buvo drausta ir jiems teks draudimui padengti išlaidas. Anot nukentėjusios mergaitės mamos, darbuotoja tik pasakė, kad jie yra apsidraudę nuo trečiųjų šalių.

„Išties reikėjo tik žmogiškumo. Bent būtų paklausę, kaip laikosi vaikas, kai jis jaučiasi dabar. Bent būtų pasakę žodį „atsiprašau“, – susijaudinusi kabėjo Laisvės alėjos gyventoja.

Dabar nemandagus elgesys jai padėjo apsispręsti ir eiti iki galo. Jau kreiptasi į teisininkus, kad šie suruoštų medžiagą teismui.

„Mano vaikui kraujavo iš burnos. Ištisai verkė, klykė...Krūva antibiotikų...Baisu, ką ta mažylė išgyveno“, – baigė pokalbį pašnekovė.

Pats UAB „Šilutės vandenų“ direktorius Alfredas Markvaldas į telefono skambučius neatsakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.