Tragiška vyro iš Panevėžio r. lemtis: dingusį po naktinio darbo pražudė tai, ko labiausiai bijojo

Žemės ūkio bendrovės darbininkas nemokėjo plaukti ir labai bijojo vandens. Atrodo, lemtis iš pusamžio vyro žiauriai pasityčiojo: naktį besigainiodamas ištrūkusius iš ganyklos gyvulius, jis įkrito į tvenkinį ir nuskendo.

Tragedijos vietoje buvo uždegtos žvakutės. <br>A.Švelnos nuotr.
Tragedijos vietoje buvo uždegtos žvakutės. <br>A.Švelnos nuotr.
Šis krūmų apsuptyje esantis paslaptingas tvenkinys naktį į savo spąstus įviliojo uoliai gyvulius prižiūrėjusį piemenį.   <br>A.Švelnos nuotr.
Šis krūmų apsuptyje esantis paslaptingas tvenkinys naktį į savo spąstus įviliojo uoliai gyvulius prižiūrėjusį piemenį.   <br>A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Darius Krasauskas, „Panevėžio kraštas“, www.panskliautas.lt

Oct 11, 2019, 2:40 PM

Spėlioja, kas vyko naktį

Prieš savaitę Vaišvilčių kaimą netoli Upytės sukrėtė žinia, kad po nakties prapuolė gyvulių bandos sargas.

Rytą į ganyklą nuėjusios melžėja ir zootechnikė sargo neberado. Tik pakėlus visus ant kojų, pasitelkus policiją su pėdsekiu šunimi, jau gerokai popiet sargo kūnas buvo rastas nuo ganyklų beveik 2 kilometrus nutolusiame tvenkinyje.

Kaip vyras ten atsidūrė, niekas nesupranta. Gali būti, kad iš ganyklos ištrūko karvės ir sargas jas vijosi, ginė atgal. Bent jau viena moteris teigė, kad naktį girdėjo sargą kažką karvėms šūkaujant.

Turėjo sočiai darbo

Upytės seniūnas Giedrius Koženiauskas sakė, kad vyras dirbo vietos žemės ūkio bendrovėje fermos darbininku-šėriku.

Melžėjoms pamelžus karves, jis liko iki paryčių prižiūrėti bandą. Reikėjo pasirūpinti besiveršiuojančiomis karvėmis, saugoti ganykloje paliktą melžimo įrangą.

Pasislėpti nuo lietaus ir vėjo sargams yra pastatytas namelis.

Sunerimo neradę namie

Tą rytą sargo neradusios moterys iš pradžių neįtarė nieko blogo, manė, kad vyras nuėjo į kitą ganyklos kraštą ieškoti ištrūkusių karvių. Juolab kad ganyklą juosęs elektrinis piemuo buvo nutrauktas ir dvi karvės ganėsi už tvoros.

Moterys sargui ir telefonu skambino. Girdėjosi šaukimo signalai, bet žmogus neatsiliepė. Vėliau paaiškėjo, kad telefoną jis buvo palikęs namuose krautis.

Prie tvoros stovėjo neliestas vyro dviratis.

Kai sargo nerado ir namuose, žmonės jau kaip reikiant sunerimo: ar tik jo neištiko kokia bėda. Tuo labiau kad jis buvęs geras, darbštus vyras ir ne girtuoklis.

Šunį nuvedė pėdsakai

Į pradingėlio paiešką įsitraukė bendradarbiai, vietos bendruomenė, bet jo rasti niekaip nesisekė.

Tuomet apie bėdą buvo pranešta Bendrajam pagalbos centrui. Į pagalbą policininkai pasikvietė ir kinologą su šunimi.

Sekdamas pėdsakais, šuo policininkus nuvedė prie tvenkinio. Jame nieko nesimatė, bet jau buvo aišku, kad jo ieškoti reikia būtent čia: vandenyje plūduriavo botagas ir prožektorius.

Ugniagesių narai 5 metrų atstumu nuo kranto, 2 metrų gylyje aptiko nugrimzdusį kūną.

Išorinių mušimo pėdsakų nesimatė, tad jau net nebeabejojama, kad žmogus nuskendo.

Kadangi tvenkinys yra sargui ne pakeliui nei į bendrovę, nei į namus, liekama prie minties, kad jis vijosi ištrūkusius gyvulius.

Darbo inspekcijos Panevėžio teritorinio skyriaus vedėja Sniegina Povilonienė neslėpė, kad per jos darbo praktiką yra pasitaikę tirti atvejų, kai naktimis budintys sargai palieka darbo vietas ir išeina savo reikalais. Bet šis atvejis gali būti ne toks.

Labai bijojo vandens

Vien gerais žodžiais apie nelaimėlį atsiliepusi Vaišvilčių bendruomenės pirmininkė Laimutė Sčesnulevičienė irgi manė, kad darbininkui tiesiog nepasisekė – į tvenkinį įkrito ieškodamas iš ganyklos ištrūkusių karvių. Juk ėjo pasišviesdamas prožektoriumi ir nešėsi botagą.

„Kiek žinau, jis bijojo vandens ir nemokėjo plaukti“, – sakė L.Sčesnulevičienė.

Bendruomenės vadovės teigimu, netoli tvenkinių gyvenanti viena moteris vėliau prisiminė, kad vidurnaktį girdėjo karves varančio vyro balsą.

Tą naktį lijo, o tvenkinio pakrantė apaugusi žolėmis ir dumblėta. Tamsoje paslysti ir įpulti į vandenį – akimirkos reikalas. O nemokėdamas plaukti ir nesugebėjo išsikapstyti.

Vaišvilčių bendrovės vadovas Aidas Racevičius nesutiko kalbėti. Jis teigė, kad įvykio dieną buvo Vilniuje, todėl daug ko nežino.

Panevėžio policijos atstovas Tadas Martinaitis sakė, kad pradėtas tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.