Kaune kilus įtarimams dėl iš Italijos grįžusio vairuotojo paskambino tarnyboms: atsakymas pribloškė

Kaune – aliarmas dėl koronaviruso grėsmės. Iš Italijos grįžęs vilkiko vairuotojas pranešė, kad karščiuoja, jis kol kas lieka vilkiko kabinoje. 

 Vilkiko vairuotojas pranešė, kad karščiuoja.<br> A.Karaliūno nuotr.
 Vilkiko vairuotojas pranešė, kad karščiuoja.<br> A.Karaliūno nuotr.
 Vilkiko vairuotojas pranešė, kad karščiuoja.<br> A.Karaliūno nuotr.
 Vilkiko vairuotojas pranešė, kad karščiuoja.<br> A.Karaliūno nuotr.
 Vilkiko vairuotojas pranešė, kad karščiuoja.<br> A.Karaliūno nuotr.
 Vilkiko vairuotojas pranešė, kad karščiuoja.<br> A.Karaliūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 25, 2020, 12:52 PM, atnaujinta Feb 26, 2020, 7:55 AM

Antradienį vilkikas „Mercedes-Benz“ atvežė krovinį iš šiaurės Italijos į „Lavisos koncerno“ muitinės sandėlius Kaune.

„Vairuotojas karščiuoja, todėl neleidome jam išlipti iš kabinos“, – kalbėjo muitinės sandėlių direktorius Venentas Gasparavičius.

Jis tikino skambinęs Bendrojo pagalbos centro telefonu ir pranešęs apie sergantį žmogų, tačiau neva išgirdo pasiūlymą važiuoti pas šeimos gydytoją.

Jokios tarnybos šiuo žmogumi nesusidomėjo. 

„Ar saugu ir normalu vilkiku važiuoti pas gydytoją?“ – svarstė V.Gasparavičius.

Pasak jo, net jeigu žmogus serga nesunkia liga, galbūt medikams derėtų juo pasirūpinti.

Po vidurdienio vilkikas dar stovėjo muitinės sandėliuose, jo kabinoje buvo matyti vairuotojas.

„Nelabai aš pats noriu lipti iš kabinos, oras prastas. Laukiu, kol iškraus krovinį ir važiuosiu namo“, – kalbėjo Vaidu prisistatęs vilkiko vairuotojas. 

Jis mano, kad išvakarėse peršalo po maudynių duše, todėl užklupo sloga, galimai pakilo temperatūra. Grįžęs į namus Biržuose vyras tikino tikrai eisiąs pas šeimos gydytoją. Kalbos apie koronavirusą jam kelia tik juoką. 

„Kai išvažiavau iš Italijos, ten viskas buvo visiškai ramu, niekas net nekalbėjo apie koronavirusą“, – kalbėjo biržiškis. 

Jis krovinį paėmė šiaurės Italijoje, netoli sienos su Slovėnija. Po pietų vilkikas paliko muitinės terminalo teritoriją. 

Pasak BPC atstovė viešiesiems ryšiams Vilmos Juozevičiūtės, pirmasis skambutis dėl minėto vairuotojo skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 buvo gautas antradienį 10 valandą 39 minutės. Bendrojo pagalbos centro operatorė, surinkusi pirminę informaciją, sujungė skambinantįjį su Greitosios medicinos pagalbos stoties dispečerine. 

Pasak V.Juozevičiūtės, pranešėjas negalėjo suteikti apie negaluojantį vairuotoją jokios konkrečios informacijos, todėl pasiūlė dispečeriams patiems susisiekti su sergančiu vairuotoju ir padiktavo jo telefono numerį. 

Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties dispečeriai, pabendravę su vairuotoju, nustatė, kad jis neturėjo galimybės užsikrėsti koronavirusu, todėl dėl galimo peršalimo pasiūlė kreiptis pas šeimos gydytoją. 

„Remiantis mūsų turima informacija, straipsnyje pateikti Venanto Gasparavičiaus teiginiai neatitinka teisybės: pasiūlymo važiuoti pas šeimos gydytoją jis iš Bendrojo pagalbos centro negirdėjo, pokalbis vyko su Greitosios medicinos pagalbos stoties dispečeriais, pasiūlymą vykti pas šeimos gydytoją po konsultacijų su Greitosios medicinos pagalbos stoties dispečeriais išgirdo pats vairuotojas ir negalima teigti, jog jokios tarnybos juo nesidomėjo“, – rašoma BPC pranešime. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.