Paaiškėjo, kad baisioje avarijoje prie Plungės žuvo pirmoji lietuvė budistų vienuolė

Aiškėja, kad baisioje avarijoje prie Plungės žuvo pirmoji lietuvė, įgijusi teisę mokyti Zen budizmo Myong Hae Sunim. Apie tai savo profilyje socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Kwan Um Zen mokykla Lietuvoje.

 Aiškėja, kad baisioje avarijoje prie Plungės žuvo pirmoji lietuvė, įgijusi teisę mokyti Zen budizmo Myong Hae Sunim.<br> zen.lt nuotr.
 Aiškėja, kad baisioje avarijoje prie Plungės žuvo pirmoji lietuvė, įgijusi teisę mokyti Zen budizmo Myong Hae Sunim.<br> zen.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2020, 11:32 AM, atnaujinta Aug 3, 2020, 12:34 PM

„Žinome, kad viskas laikina, tačiau kartais ši tiesa pasiekia mus pačiu skausmingiausiu būdu...

Vakar vėlai vakare (šeštadienį, rugpjūčio 1 d. - red. past.) autoavarijoje žuvo mūsų Mokytoja, Dharmos meistrė Myong Hae Sunim ir kartu keliavusi bendražygė Rasa Umbrasienė.

Padėkime joms kelyje giedodami Namu Amita Bul giesmę“, - socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Kwan Um Zen mokykla Lietuvoje.

Kaip skelbia mokykla, praeityje buvusi vilnietė Loreta Kairytė, vėliau tapusi Myong Hae Sunim yra pirmoji lietuvė, turinti teisę mokyti Zen budizmo. Šiuo mokymu ji susidomėjo 1991 m., Zen Meistrui Seung Sahnui lankantis Lietuvoje. Tai paskatino dalyvauti daugelyje Zen atsiskyrimų Lietuvoje, Europoje, Azijoje ir JAV.

1996 m. Myong Hae Sunim tapo kandidate į vienuoles Pietų Korėjos Zen šventykloje. 1997 m. vienuolė persikėlė į Hong Kongą, Su Bong Zen vienuolyną, ir tapo Zen Meistrės Dae Kwan mokine.

Šioje intensyvia veikla pasižyminčioje didmiesčio šventykloje Myong Hae Sunim yra tarnavusi Vyriausiąja vienuole ir Jaunesniąja abate. 2016 m. Myong Hae Sunim tapo Zen Mokytoja Myong Hae Sunim JDPS, ceremonijoje dalyvaujant tarptautinės Kwan Um Zen mokyklos vadovaujantiems meistrams. Pastaruoju metu ji buvo antroji vadovaujanti Mokytoja Su Bong Zen šventykloje.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, baisi avarija-plunges-rajone-ugniagesiai-vaduoja-po-vilkiku-automobilyje-istrigusius-zmones-15826489/"="">avarija-plunges-rajone-ugniagesiai-vaduoja-po-vilkiku-automobilyje-istrigusius-zmones-15826489/"" target="_blank">avarija šeštadienį įvyko apie 22 val. 40 min. Plungės r., Berenių kaime, kelio Mažeikiai-Plungė-Tauragė 51-ame km.

Pasak Policijos departamento, automobilis „Mercedes Benz S320“ (vairuotojas nustatinėjamas), lenkdamas dešine puse automobilį „Toyota Auris“ vairuojamą moters (gimusi 1970 m.), atsitrenkė į jo galinę dalį, kuris nuo smūgio išvažiavęs į priešpriešinę eismo juostą susidūrė su krovininiu automobiliu „Scania“, kurį vairavo vyras (gim. 1970 m.).

Eismo įvykio metu žuvo automobilio „Toyota Auris“ vairuotoja ir kartu važiavusi moteris bei sužalotas automobilio „Scanija“ vairuotojas, kuris dėl abiejų kojų sumušimų, gydomas ambulatoriškai.

Automobiliu „Mercedes Benz S320“ vyko penki asmenys, du iš jų buvo sulaikyti įvykio vietoje. 1990 m. gimusiam vyrui iš karto nustatytas 1,78 prom. girtumas, kitam (gim. 1993 m.) buvo nustatytas 2,76 prom. girtumas.

Trys asmenys, važiavę automobiliu „Mercedes Benz“ paspruko iš įvykio vietos.

Kitą dieną (rugpjūčio 2 d.) jie patys atvyko į Plungės r. policijos komisariatą ir buvo apklausti.

Dėl įvykio vyksta ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.