Iš Baltijos jūros gelbėtojai traukė skendusius paauglius: vieną gaivino pusantros valandos, jo būklė sunki

Pirmadienį Klaipėdoje, Antrosios Melnragės paplūdimyje, gelbėtojai iš Baltijos jūros ištraukė skendusius nepilnamečius.

 Vieno iš vaikinų gaivinimas truko pusantros valandos, medikams jį pavyko atgaivinti tik greitosios medicinos pagalbos automobilyje.<br> Įvykio liudininko Viktoro P. nuotr.
 Vieno iš vaikinų gaivinimas truko pusantros valandos, medikams jį pavyko atgaivinti tik greitosios medicinos pagalbos automobilyje.<br> Įvykio liudininko Viktoro P. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2020, 9:54 AM, atnaujinta Aug 18, 2020, 11:54 AM

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, apie 16 val. 30 min. buvo gautas pranešimas, kad paplūdimyje skęsta žmogus. Atvykę paplūdimio gelbėtojai iš jūros ištraukė du vaikinus.

Vieną iš jų gelbėtojai gaivino atlikdami dirbtinį kvėpavimą, kitas jūroje skendęs vaikinas sąmonės nebuvo praradęs.

Biudžetinė įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai“ feisbuke pranešė, kad vieno iš vaikinų gaivinimas truko pusantros valandos, medikams jį pavyko atgaivinti tik greitosios medicinos pagalbos automobilyje.

„Septynių paauglių grupė nuplaukė už plūdurų, o grįžtant arčiau kranto srovė juos nunešė į duobę. Du paaugliai pradėjo skęsti, likę iš duobės išplaukė patys. Vienas iš skendusiųjų į krantą grąžintas sąmoningas, šoko būsenos bei jam nustatyta hipotermija, išgabentas greitosios automobiliu į ligoninę. Antrasis skęstantysis dingo po vandeniu, bet buvo greitai rastas gelbėtojų, tačiau be sąmonės. Jam buvo atliekamas dirbtinis kvėpavimas iki kol atvyko medikai. Jiems atvykus medikų bei gelbėtojų dirbtinis gaivinimas dar truko apie pusantros valandos. Vaikinas buvo atgaivintas greitosios automobilyje pakeliui į ligoninę, tačiau yra sunkios būklės, gydomas ligoninėje“, – socialiniame tinkle rašė „BĮ Klaipėdos paplūdimiai“.

Šiuo metu vaikino būklė sunki, jis gydomas ligoninėje.

Klaipėdos apskrities policijos duomenimis, iš viso į ligoninę buvo išvežti trys nepilnamečiai – du iš jų gimę 2004 metais, vieno gimimo metai šiuo metu nežinomi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.