Po 16-metės žūties Kėdainių r. – policijos ir gedinčių artimųjų pagalbos šauksmas

Sekmadienį Kėdainius sukrėtus tragiškai žiniai apie kelyje automobilio mirtinai sužalotą jauną merginą, Kauno apskrities policija meta didžiules tyrėjų pajėgas šiai nelaimei ištirti.

 Nepilnametės žūties aplinkybėms išaiškinti mestos didelės tyrėjų pajėgos.<br> Lrytas.lt koliažas
 Nepilnametės žūties aplinkybėms išaiškinti mestos didelės tyrėjų pajėgos.<br> Lrytas.lt koliažas
 „Rinkos aikštei“ pavyko gauti įvykio nuotrauką, tačiau joje užfiksuotas veiksmas jau po avarijos, kai įvykio vietoje jau buvo atvykę trys policijos pareigūnų ekipažai.<br> Įvykio liudininkės nuotr.
 „Rinkos aikštei“ pavyko gauti įvykio nuotrauką, tačiau joje užfiksuotas veiksmas jau po avarijos, kai įvykio vietoje jau buvo atvykę trys policijos pareigūnų ekipažai.<br> Įvykio liudininkės nuotr.
 Žvakės.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotr.
 Žvakės.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

2020-09-10 10:21, atnaujinta 2020-09-10 10:51

Sukrėsti paauglės artimieji ir draugai sunkiai renka žodžius, mat nežinomybė juos visus skaudina dar labiau.

Žinoma tik vairuotojo versija

Tyrimą atliekantiems Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams kol kas žinoma tik automobilį „Range Rover“ vairavusio 43-ejų metų vyro versija.

Vairuotojas teigė, kad paauglė staiga išniro važiuojamojoje kelio dalyje, jis dar bandė smūgio išvengti, metėsi į kairę, bet buvo per vėlu. Automobilis nubloškė merginą į šalikelę, o nuo patirtų sužalojimų ji mirė vietoje.

Kol vyksta ikiteisminis tyrimas pareigūnai daugiau įvykio detalių nekomentuoja.

Numatyta taisyklėse

Kaip užmiesčio keliuose turi eiti pėstieji, numato Kelių eismo taisyklės. Kelių policijos valdybos pareigūnai pažymėjo, kad eismo įvykis įvyko esant šlapiai kelio dangai.

Išsiaiškinta, kad nepilnametė ėjo važiuojamąja dalimi automobilio judėjimo kryptimi. Kelių eismo taisyklėse numatyta, kad pėstieji privalo eiti šaligatviais arba pėsčiųjų takais dešine puse, o ten, kur jų nėra, – kelkraščiu.

Jeigu šaligatvio, pėsčiųjų tako, kelkraščio nėra arba jais eiti negalima, leidžiama eiti viena eile važiuojamosios dalies pakraščiu. Važiuojamosios dalies pakraščiu einantys pėstieji turi judėti prieš transporto priemonių važiavimo kryptį.

Atsitvėrė tylos siena

„Rinkos aikštė“ trečiadienį aplankė Gineitų, Šetenių, Šventybrasčio kaimų ir aplink esančių vienkiemių gyventojus. Jie nedaug ką galėjo pasakyti, mat niekas paties įvykio nematė, o kur ir pas ką lankėsi nepilnametė, nežino.

„Rinkos aikštei“ pavyko gauti įvykio nuotrauką, tačiau joje užfiksuotas veiksmas jau po avarijos, kai įvykio vietoje jau buvo atvykę trys policijos pareigūnų ekipažai.

Tiesa, kaimo žmonės pasakojo girdėję, esą mergina pas kažką svečiavosi, esą išėjusi stabdė pravažiuojančius automobilius, bet kažko konkrečiau pasakyti ar paliudyti negalėjo.

Atgulė amžinojo poilsio

Šešiolikmetė saulėtą trečiadienio popietę atgulė amžinojo poilsio Daškonių kaimo kapinėse. Merginos laidotuvėse dalyvavo šeimos nariai ir daugybė jos draugų. Kalbinti merginos draugai apie ją atsiliepė tik gerais žodžiais.

„Visuomet besišypsanti. Visuomet linksma ir geros nuotaikos. Ji labai mylėjo savo šeimą – mamą ir brolį, vertino draugus. Labai gaila, kad tokia jauna paliko šį pasaulį“, – atsiduso viena iš merginos draugių.

Prašo pagalbos

Priminsime skaitytojams, kad baisi nelaimė įvyko sekmadienį apie 16 val. 48 min. Kėdainių rajone, kelyje Krekenava–Šventybrastis–Vilainiai, atkarpoje tarp Tiskūnų ir Gineitų. Mėlynos spalvos automobilis „Range Rover“ partrenkė ir mirtinai sužalojo kelio važiuojamąja dalimi ėjusią šešiolikmetę.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Nusikalstamų veikų eismo saugumui tyrimo skyriaus pareigūnai kreipiasi į visuomenę ir prašo tuo metu keliu važiavusius asmenis atsiliepti. Įvykio liudininkų prašoma skambinti tel. 8 700 64 473 arba rašyti el. p. kristina.baktyte@policija.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.