Lampėdžio ledui įlūžus, iš vandens telkinio ištrauktas vyras išgabentas į ligoninę

Penktadienį, tuoj po vidurdienio, Lampėdžiuose įvyko nelaimingas atsitikimas. Apie tai Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariato budėtojui telefonu pranešė tuo metu šalia Lampėdžio ežero buvę kauniečiai.

Vilniuje, Neries užutėkyje pasirodė pirmieji poledinės žūklės mėgėjai. Žvejai, žvejys, ledas, poledinė žuklė, žvejyba<br>V.Balkūno nuotr.
Vilniuje, Neries užutėkyje pasirodė pirmieji poledinės žūklės mėgėjai. Žvejai, žvejys, ledas, poledinė žuklė, žvejyba<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2021, 4:54 PM

„Šiandien, sausio 15 d., 12.39 val. gautas pranešimas, kad Kaune, Lampėdžiuose, apie 100 metrų nuo kranto, į vandens telkinį įlūžo vyras. Nuvykus tarnyboms, vyras (gim. 1977 m.) buvo atvėsęs, jis perduotas medikams.

Aplink būriavosi ir kiti žiemos pramogų mėgėjai. Vieną, atsinešusį pačiūžas, pareigūnams teko vyti nuo vandens telkinio ir raginti saugoti save ir savo gyvybę“, – teigia Kauno apskrities VPK atstovai.

Pareigūnai gyventojus įspėja atsakingai mėgautis pramogomis ant ledo, nes dažnai pirmasis, neseniai susiformavęs, ledas būna ypač pavojingas. Tam, kad ant ledo būtų saugu žmonėms, jis turėtų būti bent 8-12 cm storio, tačiau skirtinguose vandens telkiniuose ledo storis būna nevienodas, todėl kyla rizika įlūžti. Šis saugumo reikalavimas galioja tiek toliau nuo kranto žvejojantiems, tiek ir čiuožinėjantiems. O kol ledas nėra tvirtas, būtina elgtis atsakingai – nevaikščioti ir nečiuožinėti.

Anot lampėdiškių, iš vietinių gyventojų niekas šįmet dar neskuba išbandyti ledo stiprumo. Mat šąla tik antra para, o be to, ant ledo gausu sniego, tad nelabai galima įvertinti, ar vienodo storumo ir ar pakankamai tvirtas jo sluoksnis, padengęs ežerą. Todėl rizikuoti neverta, net ir labai skubant, nors pėsčiomis ledu einant nuo Lampėdžių iki Vilijampolės kelias trumpesnis, nei apeinant vandens telkinį pakrante.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.