Savaitgalį liepsnojo gyvenamieji namai, ūkiniai pastatai, degė pernykštė žolė

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 234 gaisrų ir atliko 83 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu traumuoti 2 žmonės.

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 234 gaisrų ir atliko 83 gelbėjimo darbus.<br>PAGD nuotr.
Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 234 gaisrų ir atliko 83 gelbėjimo darbus.<br>PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-12 10:42

Sekmadienį, 11 val. 24 min., gaisras kilo sodo namelyje Klaipėdos rajone, Dovilų seniūnijoje, Kulių kaime. Iš rūsio ugniagesiai išnešė vyrą. Žmogus buvo apdegęs rankas, veidą ir apsinuodijęs dūmais. Nukentėjusįjį greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę. Gaisras buvo kilęs sodo namelio rūsyje įrengtose dirbtuvėse. Jo metu apdegė dvejos durys, daiktai ir įrankiai. Autonominio dūmų detektoriaus name nebuvo.

Tą pačią dieną, 14 val. 44 min., didelis gaisras kilo Šalčininkų rajone, Butrimonių seniūnijoje, Jurgionių kaime. Atvykus ugniagesiams, buvo beveik sudegęs vienas ūkinis pastatas, degė kito ūkinio pastato stogas ir lauko tualetas. Gaisro metu sodybos šeimininkas apdegė rankas. Greitosios pagalbos medikai pagalbą jam suteikė vietoje.

Nuo degančios žolės užsidegė gyvenamojo namo siena. Gaisro metu visiškai sudegė medinis ūkinis pastatas, sudegė kito pastato stogas, viduje buvusi 1 t šiaudų ir 2 kub. m malkų, apdegė ir buvo išardyta dalis medinio gyvenamojo namo sienos, sudegė lauko tualeto stogas, išdegė apie 60 arų žolės. Ugniagesiai išgelbėjo 3 pastatus. Gaisro metu agresyvus šuo apkandžiojo du gyventojus ir Šalčininkų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pamainos vadą. Jiems teko kreiptis į medikus.

Penktadienį, 11 val. 18 min., Klaipėdoje, Minijos gatvėje, bute daugiabučio penktajame aukšte, vonioje, atvira liepsna degė skalbimo mašina. Iki atvykstant ugniagesiams, buto savininkas bandė ją gesinti milteliniu gesintuvu ir vandeniu. Atvykę gelbėtojai iš buto išvedė garbaus amžiaus senolius ir milteliniu gesintuvu užgesino skalbimo mašiną. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Apie 17 val. Tauragės rajone, Mažonų seniūnijoje, Pagramančio miestelyje, liepsnojo ūkinis pastatas. Gaisro metu sudegė jo stogas, apdegė ant mūrinės perdangos sukrauta mediena. Po kiek laiko už 10 m nuo gaisro vietos užsidegė tvartas, sujungtas su daržine. Jame degė medinės stogo konstrukcijos ir sukrauti šiaudai. Netrukus už 5 m užsidegė garažas, kurio palėpėje buvo įrengtas sandėliukas. Ten degė medinės konstrukcijos, apdegė ir buvo nuardyta dalis sienos.

Šeštadienį po vidurnakčio Jonavos rajone, Kulvos seniūnijoje, Paupės kaime, atvira liepsna degė rąstinis gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo sukritęs. Gaisro metu sudegė viduje buvę daiktai, apdegė sienos. Ugniagesiai nuo liepsnų išsaugojo netoliese buvusius ūkinius pastatus. Žmonės gaisro metu nenukentėjo. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Sekmadienį Kauno ugniagesiai skubėjo į M.K.Čiurlionio gatvę. Viename iš gyvenamojo namo butų ant viryklės svilo maistas. Ugniagesiai nukėlė puodą ir išvėdino patalpas. Iš buto jie išvedė vyrą, galimai apsinuodijusį dūmais. Jį greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę.

Prieš vidurnaktį Prienų rajone, Veiverių seniūnijoje, Skriaudžių kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė visos pastato sienos, perdanga, stogas, išdegė vidus. Dūmų detektorius name buvo.

Šeštadienį, 21 val. 51 min., buvo gautas pranešimas, kad Ignalinos rajone, Kazokinės kaime, gyventojai tvenkinyje rado nuskendusį žmogų. Ugniagesiai kūną ištraukė į krantą.

Sekmadienio naktį, 2 val. 20 min., pranešta, kad Panevėžio rajone, Vadoklių seniūnijoje, Jotainių kaime, skęsta vyras. Atvykus ugniagesiams, jis jau buvo ištrauktas ir perduotas medikams.

Šį savaitgalį ugniagesiai gelbėjo ir į šulinius įkritusius gyvūnus. Penktadienį Šiauliuose, Paprūdžio gatvėje, į šulinį buvo įkritęs bebras. Ugniagesiai jį ištraukė ir paleido.

Šeštadienį buvo pranešta, jog Varėnos rajone, Perlojos kaime, šulinyje plūduriuoja kiaunė. Ją iš 10 m gylio ištraukė ugniagesiai.

Savaitgalį šalies ugniagesiai 129 kartus vyko gesinti gaisrų atvirosiose teritorijose. Jų metu išdegė per 40 ha pievų, ražienų ir miško paklotės. Iš viso šiemet jiems teko skubėti į 489 tokius gaisrus, kurių metu išdegė per 175 ha atvirųjų teritorijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.