Telšių rajone iš nesaugios aplinkos paimtas kūdikis vos išvengė tragedijos: mažylis atsidūrė ligoninėje

Telšių rajone iš girtos močiutės Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos specialistų paimtas trijų mėnesių kūdikis netrukus pateko į ligoninę. Mažylis buvo sužalotas perduodant jį laikinai globėjai – kūdikis ant žemės nukrito išslydęs iš lopšio.

 Dėl galvos sumušimo į Regioninę Telšių ligoninę atvežtas mažylis suteikus pagalbą buvo paguldytas į vaikų ligų skyriaus palatą.<br> G.Šiupario asociatyvi nuotrauka
 Dėl galvos sumušimo į Regioninę Telšių ligoninę atvežtas mažylis suteikus pagalbą buvo paguldytas į vaikų ligų skyriaus palatą.<br> G.Šiupario asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2021, 8:01 PM

Dėl galvos sumušimo į Regioninę Telšių ligoninę atvežtas mažylis suteikus pagalbą buvo paguldytas į vaikų ligų skyriaus palatą.

Gavo pranešimą apie girtą auklę

Kūdikio sužalojimu pasibaigęs incidentas įvyko naktį į šeštadienį.

Vėlų penktadienio vakarą policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad Telšių rajone kūdikį prižiūrinti moteris yra girta.

Prieš pat vidurnaktį, 23 val. 42 min. į nurodytą vietą atvykę policijos pareigūnai išties rado neblaivios močiutės priežiūrai paliktą trijų mėnesių kūdikį.

Moteriai pareigūnai alkoholio matuokliu nustatė vidutinį (1,91 prom.) girtumo laipsnį.

Apie girtos močiutės priežiūrai paliktą mažylį policininkai pranešė Telšių apskrities vaiko teisių apsaugos skyrius (VTAS) specialistams.

Nusprendė mažyliui rasti saugesnę aplinką

Pastarieji atvykę konstatavo, kad mažylis yra nesaugioje aplinkoje, todėl nusprendė jį paimti ir perduoti laikiniems globėjams.

Ankstų šeštadienio rytą, 05 val. 35 min., policijos pareigūnai gavo pranešimą apie į Regioninę Telšių ligoninę atvežtą sužalotą trijų mėnesių kūdikį.

Paaiškėjo, kad tai – tas pats mažylis, kurį prieš kelias valandas iš „nesaugios aplinkos“ paėmė ir išsivežė VTAS specialistai.

Pareigūnams buvo paaiškinta, kad mažylis netyčia iškrito iš lopšio, kai jis buvo iškeliamas iš automobilio. Pirminiais duomenimis, lopšys pakrypo ir jame gulėjęs kūdikis iškrito, kai lopšį kėlęs asmuo paėmė tik už vienos jo rankenos.

Aiškinsi įvykio aplinkybes

Paprašyta pakomentuoti šią situaciją Telšių apskrities VTAS vedėja Gintarė Noliūtė sakė, kad penktadienį kūdikis buvo paimtas iš aplinkos, kurioje jis buvo nesaugus.

„Vaiko teisių apsaugos specialistai paėmę kūdikį laikinai nuvežė pas budinčią globotoją, tačiau imant kūdikį iš automobilio įvyko nelaimingas atsitikimas: mažylis išslydo iš lopšio ir nukrito, nubrozdintas antakis.

Nedelsiant buvo iškviesta greitoji pagalba, medikai vaiką apžiūrėjo, mažylis su budinčia globotoja paguldytas į ligoninę stebėjimui. Vaikas iš gydymo įstaigos jau paleistas, jo būklė gera.

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba apgailestauja dėl šios nelaimingos situacijos ir jau artimiausiu metu dės visas pastangas, kad kuo skubiau išsiaiškintų nelaimingo įvykio aplinkybes siekiant užkirsti kelią tokioms situacijoms ateityje“, – taip šią situaciją portalui lrytas.lt pakomentavo G.Noliūtė.

Ar bus baudžiama kūdikį prižiūrėti palikta, tačiau prisigerti spėjusi Telšių rajono gyventoja, o taip pat šį kūdikį netyčia sužalojęs asmuo, policijos pareigūnai nuspręs patikslinę šių įvykių aplinkybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.