Paaiškėjo daugiau detalių apie tragediją Vilkaviškio rajono laukuose

Naktį iš aptvertos ganyklos ištrūkusi jaučių banda buvo parginta arčiau namų. Raguočiai ir anksčiau nekart yra įveikę užtvarą, bet ramiai grįždavo. Šįsyk įvyko tragedija – bulius mirtinai sužalojo ūkininką.

Galvijų banda Vilkaviškio rajone jau ne kartą buvo įveikusi ganyklą saugantį elektrinį piemenį.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Galvijų banda Vilkaviškio rajone jau ne kartą buvo įveikusi ganyklą saugantį elektrinį piemenį.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2021, 8:39 AM

Žirgėnų kaime (Vilkaviškio r.), prie pat Vištyčio ežero, esančio populiaraus kempingo savininkas Vidas Venckevičius pirmadienį prieš vidurnaktį sulaukė išsigandusių darbuotojų skambučio.

Į kempingo teritoriją, kurioje buvo įsikūrę poilsiautojai, atklydo netoli gyvenančio 76 metų ūkininko galvijai.

„Viena darbuotoja ėjo iš skalbyklos ir pamatė tiesiai į ją ateinantį bulių. Išsigandusi ji puolė į vidų ir paskambino man. Aš paskambinau galvijų šeimininkei, kad parsivarytų juos.

Tuo metu nebuvau kempinge. Per stebėjimo kameras pamačiau, kaip prieplaukoje prie tiltelio ir vandens dviračių vaikšto buliai. Viena stovyklaujanti užsienietė paglostė bulių, tas ėmė sekti jai iš paskos“, – pasakojo „Lietuvos rytui“ V.Venckevičius.

Kai pirmadienį prieš vidurnaktį atvykusi šeimininkė parsivarė bandą arčiau sodybos, po kiek laiko pasigirdo širdį veriantis klyksmas. Vėliau pasklido žinia, kad vienas bulius užpuolė miltus į šėryklą pilantį ūkininką.

Sunkiai sužalotas vyras mirė pakeliui į ligoninę.

Kitas bulius auginantis ūkininkas pasakojo, kad šie galingi raguočiai yra neprognozuojamo elgesio, todėl sunku nuspėti, dėl ko jie staiga tampa agresyvūs.

Kaimo žmonės mano, kad buliai gali įniršti dėl karščio ir juos per dienų dienas kandančių įvairių mašalų.

Į kempingą galvijai, lengvai įveikę vadinamąjį elektrinį piemenį, užklydo nebe pirmą kartą. Praėjusiais metais banda pridergė teritoriją, išvartė lauke eksponuojamus metalo kūrinius.

„Buvo tokia mintis – atsivešiu šautuvą, ir jei buliai ims gąsdinti žmones, šausiu, nes kitos išeities nėra. Kempingo teritorija aptverta, tačiau pagal reikalavimus turime palikti 5 m iki ežero, kad būtų laisvas priėjimas. Juo ir pasinaudoja ištrūkę galvijai.

Ūkininką pažįstu bene 38 metus. Esu ne kartą su juo kalbėjęs, jog ganyklos aptvarą perkeltų tolėliau nuo kempingo, kad galvijai nematytų žmonių, nesusiviliotų kavinės kvapais ir nebaubtų prie pat jos.

Gaila žmogaus dėl jį ištikusios tragedijos. Užjaučiu šeimą. Pagerbsiu jį šermenyse“, – kalbėjo V.Venckevičius.

Praėjusių metų rugpjūtį Vilkaviškio rajone, Dotamų kaimo pievoje, buvo rasta negyva 78 metų moteris.

Ją mirtinai sutrypė bulius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.