Praėjusios paros avarijose sužeista 15 žmonių

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad rugpjūčio 12 dieną, ketvirtadienį, pirminiais duomenimis, 11-oje eismo įvykių sužeista 15 žmonių. Miestų (miestelių) gatvėse – 73 proc. įvykių (Kaune – 3, Vilniuje – 2, Kačerginėje (Kauno r.), Kaltanėnuose (Švenčionių r.), Vėžaičiuose (Klaipėdos r.)). Tarp sužeistųjų – 4 nepilnamečiai (3 pėstieji ir keleivis). Daugiausia nukentėjo keleivių (7) ir vairuotojų (5).

 Praėjusios paros avarijose sužeista 15 žmonių.<br> LKPT nuotr.
 Praėjusios paros avarijose sužeista 15 žmonių.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2021, 10:09 AM, atnaujinta Aug 13, 2021, 10:11 AM

Po vieną įvykį, į kuriuos pateko motociklo, traktoriaus ir elektrinio paspirtuko vairuotojai (pastarasis partrenkė mažametę pėsčiąją), taip pat viešojo transporto priemonė (miesto maršrutinis autobusas – Kaune). Viename įvykyje (Klaipėdos r.) nukentėjo 4 žmonės, kitame – 2. Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 7, nuvažiavimų nuo kelio – 2, užvažiavimų ant pėsčiųjų – 2. Esant šlapiai kelio dangai – 2 eismo įvykiai. Viename įvykyje (Pasvalio r.) dalyvavo neblaivus vairuotojas, kuris nepakluso policijos pareigūnų teisėtam reikalavimui sustoti.

Popietę, Vilniuje, Naugarduko gatvėje, pirminiais duomenimis, į važiuojamąją kelio dalį neleistinoje vietoje įbėgusias dvi mažametes kliudė automobilis „Mercedes-Benz“, vairuojamas 24 metų vyro. Nukentėjo 9 metų mergaitės.

Prieš šeštą vakaro, sostinėje, Olandų gatvėje, šaligatviu elektriniu paspirtuku važiavęs 22 metų vaikinas kliudė ir sužeidė ėjusią 10 metų mergaitę.

Popietę, Telšių rajone, Staniškės kaime, žvyrkelio vingyje į dešinę, vairuojamo traktoriaus „MTZ Belarus-52“ su priekaba nesuvaldė 45 metų vyras. Nuokalnėje traktorius nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į krūmus. Nukentėjo 37 metų keleivis.

Popietę, Klaipėdos rajone, Vėžaičių miestelyje, kelyje Veiviržėnai–Brožiai–Vėžaičiai, 59 metų Latvijos Respublikos pilietė, vairuodama automobilį „Porsche Cayenne“, išvažiuodama iš šalutinio kelio, neįsitikino, kad tai daryti saugu, ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu „Nissan Qashqai“. Apgadintos ne tik abi transporto priemonės, bet ir nukentėjo 4 žmonės: „Nissano“ 48 metų vairuotoja ir kartu važiavusios 39-erių, 24-erių ir 14 metų keleivės (paauglė paguldyta į ligoninę).

Apie pusę keturių po pietų, Pasvalio rajone, Papyvesių kaime, policijos pareigūnų reikalavimui sustabdyti vairuojamą automobilį „VW Passat“ nepakluso 50 metų vyras. Gatvės vingyje į dešinę nesuvaldyta transporto priemonė įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, atsitrenkė į kelio ženklą, nuvažiavo nuo kelio, apgadino dujotiekio ženklą ir prie namo augančias tujas. Per šį įvykį nukentėjo priekinėje keleivio sėdynėje važiavęs neblaivus 39 metų vyras (2,39 promilės). Dar vienas asmuo, 35 metų keleivė, pirminiais duomenimis, nenukentėjo. Vairuotojui nustatytas 2,99 promilės neblaivumas.

Vakare, po septintos, Kauno rajone, Kačerginėje, Kačerginės gatvės ir Šakių plento sankryžoje (danga šlapia), 36 metų moters vairuojamas automobilis „Land Rover“, sukdamas į pagrindinį kelią, susidūrė su iš kairės važiavusiu motociklu „Yamaha YZF-R6“. Nukentėjo jį vairavęs 25 metų vyras (važiavo su saugos šalmu).

Pirminiais duomenimis, per parą – 52 eismo įvykiai. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 3 (Vilniuje, Kaune, Pasvalio r. (Papyvesių k.)). Transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais atvejų – 10 (Šiauliuose ir Vilniuje, Joniškio, Kauno, Kėdainių, Klaipėdos (magistraliniame kelyje A13 Klaipėda–Liepoja), Kretingos (magistraliniame kelyje A11 Šiauliai–Palanga), Lazdijų, Plungės, Telšių rajonuose)).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.