Dingęs grybautojas rastas gyvas, tačiau ligoninėje jo gyvybė užgeso

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio pareigūnai penktadienį „Rinkos aikštei“ patvirtino liūdną ir skaudžią žinią – Krakių miške prieš savaitę dingęs grybautojas iš Ažytėnų kaimo buvo rastas gyvas, tačiau vyriškio gyvybė po kiek laiko užgeso ligoninėje.

Grybautojo paieškos.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Grybautojo paieškos.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikštė.lt

Aug 30, 2021, 9:01 AM

Vykdytos paieškos

Praėjusį savaitgalį policijos pareigūnai ir jų rėmėjai, artimieji bei vietos bendruomenės nariai šukavo Kėdainių rajono Krakių mišką, mat čia dar penktadienį dingo vyresnio amžiaus grybautojas iš Ažytėnų.

Vyro ieškojo ir kinologas su šunimi, į orą buvo pakeltas sraigtasparnis, deja, paieškos buvo bevaisės.

1949 metais gimęs Ažytėnų kaimo gyventojas buvo surastas antradienį, pirminiais duomenimis, jį laukuose rado kombaino vairuotojas.

Gyvybė užgeso

Vyriškis net keturias paras praleido lauke, jo sveikatos būklė buvo sunki.

Garbaus amžiaus ažytėniškis buvo nugabentas į ligoninę. Čia jis praleido dvi dienas. Buvo viliamasi, kad vyrą pavyks išgelbėti, kad jo sveikatos būklė pasitaisys.

Tačiau „Rinkos aikštę“ pasiekė liūdna žinia – vyro gyvybė ketvirtadienį užgeso.

Faktą patvirtino ir Komunikacijos skyriaus pareigūnai, kurie pažymėjo, kad ketvirtadienį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Policija pataria

Šiomis dienomis miškuose savojo laimikio ieško daugybė grybautojų. Tačiau klajonės po miškus gali baigtis ir nelinksmai – nesunku ir pasiklysti.

Lietuvos policija pateikė kelis naudingus patarimus, ką reikia žinoti išeinant į mišką. Pirmiausia – informuokite artimuosius apie planuojamą grybavimo trukmę ir vietovę.

Pasiimkite gerai įkrautą mobilųjį telefoną. Pagal mobiliojo ryšio bokštų fiksuotą signalą Lietuvos policija gali nustatyti preliminarią žmogaus buvimo vietą, taip sumažindami paieškos rajoną.

„Automobiliuose visi turime ryškias, šviesą atspindinčias liemenes, kurias galite pasiimti eidami į mišką – pasiklydus jos gali išgelbėti gyvybę, nes ryškūs drabužiai nesunkiai pastebimi žvalgant iš oro.

Gali skambėti juokingai, tačiau ne kartą asmuo buvo rastas pastebėjus ir ryškios spalvos krepšį ar kibirą“, – pataria policija.

Pasiklydus reikia būti kuo atviresnėje vietovėje. Paieškos orlaiviuose sumontuotos termovizorinės kameros, su kurių pagalba galima aptikti šilumą skleidžiančius objektus. Tad jei atėjo tamsus paros metas, turite likti atviroje vietovėje, o pasiimti degtukai ne tik leis išgyventi gamtoje, bet ir padės vykdant paiešką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.