Kelyje lietuvę pražudžiusi latvė iš balos išlipo sausa: teismo širdį sušvelnino viena aplinkybė

Panevėžio apygardos ir Pasvalio teismuose vėl buvo prisiminta prieš 3 metus įvykusi avarija. Lietuvę pražudžiusi 26 metų latvė Evelina Tilta išlipo sausa iš balos.

Latvės visureigis liko ant kelio, o lietuvės automobilis atsidūrė griovyje.
Latvės visureigis liko ant kelio, o lietuvės automobilis atsidūrė griovyje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2021, 7:48 PM, atnaujinta Dec 8, 2021, 7:49 PM

Prieš keturis mėnesius Pasvalio apylinkės teismas pagal laidavimą atleido E.Tiltą nuo baudžiamosios atsakomybės ir nutraukė jai bylą.

Laiduotoju dvejiems metams buvo paskirtas latvės tėvas. Jai taip pat buvo uždrausta pusantrų metų vairuoti transporto priemones.

Žuvusiosios dukteriai iš E.Tiltos buvo priteista 5 tūkst. eurų.

Šį nuosprendį Panevėžio apygardos teismui apskundusi latvė pasiekė, kad draudimas vairuoti būtų pakeistas 2 tūkst. eurų įmoka į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą. Kita nuosprendžio dalis palikta nepakeista.

Prokurorų teigimu, Kelių eismo taisykles vairuotoja pažeidė dėl nusikalstamo nerūpestingumo. Latvė buvo pradedančioji vairuotoja, neturėjo dvejų metų vairavimo stažo.

Ji privalėjo važiuoti ne didesniu nei 80 kilometrų per valandą greičiu, tačiau tyrėjai nustatė, kad visureigio greitis buvo keliais kilometrais didesnis.

Savo kaltės E.Tilta nesikratė. Ji nurodė, kad važiavo iš Latvijos į Vilnių, eismas nebuvo intensyvus, bet tikino, jog dėl avarijos metu patirto didelio streso neprisimena susidūrimo momento.

Atsipeikėjo vairuotoja tik tada, kai jos visureigis jau buvo atsitrenkęs į kitą automobilį.

Latvės teigimu, vairuotojo pažymėjimą ji įgijo prieš metus iki avarijos. Ji nurodė, kad vos įgijus teises Latvijoje leidžiama važiuoti 90 kilometrų per valandą greičiu.

Užsienietė teisinosi, jog nežinojo, kad pradedantiems vairuotojams Lietuvoje leidžiama važiuoti mažesniu greičiu.

Kraupų susidūrimą matė latvei iš paskos važiavusi kito automobilio vairuotoja.

Liudytojos teigimu, į priešingą kelio pusę visureigis išvažiavo nerodydamas nei posūkio signalo, nei stabdydamas. Ji patvirtino, kad priekyje jokios kliūties nebuvo ir jų kelio pusė buvo tuščia.

Latvės visureigis su 59 metų panevėžietės vairuojamu automobiliu susidūrė tarptautinėje magistralėje „Via Baltica“, netoli Talačkonių. Tąryt buvo prastas oras, lijo. Latvė važiavo Panevėžio link, panevėžietė – priešpriešiais.

Bet latvės vairuojamas visureigis staiga išvažiavo į priešpriešinę eismo pusę ir atsidūrė prieš atvažiuojančią lengvąją mašiną. Susidūrimo išvengti jau nebebuvo įmanoma. Smūgis buvo toks stiprus, kad lengvasis automobilis nuskriejo į griovį ir vertėsi, o sumaitotas visureigis liko stovėti kelkraštyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.