Gaisras Šakių rajone greitai virto mįsle: išdegusio buto 90-metės šeimininkės versija kelia daug abejonių

Griškabūdžio miestelyje (Šakių r.) po gaisro pastogę prarado trijų butų gyventojos. Nelaimės priežastis vargu ar paaiškės, nes išdegusio buto 90-metės savininkės versija kelia didelių abejonių.

Kol kas neaišku, kodėl trijų butų namas Griškabūdyje virto degėsiais.<br>Ugniagesių nuotr.
Kol kas neaišku, kodėl trijų butų namas Griškabūdyje virto degėsiais.<br>Ugniagesių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2022, 6:14 AM

Apie pusę dešimtos ryto iš medinio namo besiskverbiančius dūmus pastebėjo Griškabūdžio seniūnas Saulius Naumavičius. Seniūnijos pastatas yra kitoje gatvės pusėje.

„Vieni žmonės jau buvo paskambinę bendruoju pagalbos telefonu, kiti bėgo pas už 100 metrų esančius ugniagesius. Aš nuskubėjau prie degančio namo.

Močiutė, kurios bute kilo gaisras, buvo išėjusi į lauką ir jau ketino grįžti į vidų pasiimti piniginės, bet aš ją sulaikiau, nes buvo pavojinga.

Moterį nuvedėme į seniūniją, iškvietėme jos gimines ir ją išsivežė“, – pasakojo „Lietuvos rytui“ S.Naumavičius.

Senolės virtuvėje įsiplieskusi ugnis pro atviras duris bemat persimetė į mansardą. Ugniagesiai, kuriems buvo brangi kiekviena minutė, pirmiausia turėjo nuplėšti skarda dengtą stogą.

Jie nuardė mansardos sienas, nugriovė du kaminus. Nuo gaisro nukentėjo ne tik senolės, bet ir kaimyniniai butai. Juose gyventi nebeįmanoma.

„Vieną pensininkę išvežėme į senelių namus, nes dokumentai jau anksčiau buvo paruošti. Kitos prisiglaudė pas gimines“, – sakė seniūnas S.Naumavičius.

Gaisro suniokotas pastatas stovi saugomoje kultūros paveldo teritorijoje. „Butai buvo privatizuoti. Nežinia, ar savininkės atstatys namą. Visa laimė, kad gaisras kilo dieną. Naktį garbaus amžiaus gyventojos, matyt, būtų uždususios“, – kalbėjo seniūnas.

Viename bute ugniagesiai rado ant spintos padėtą dūmų detektorių. Ar jis suveikė, kai prasidėjo gaisras, niekas negalėjo pasakyti. Kitos pensininkės artimieji teigė, kad jų giminaitė vargu ar būtų girdėjusi detektoriaus signalą, nes turi klausos problemų.

Ugniagesiai išdegusioje senolės virtuvėje tebesiaiškina, kodėl kilo gaisras. Garbaus amžiaus moteris neprisipažįsta, ką ji darė virtuvėje, kai plykstelėjo ugnis, nenori apie tai kalbėti.

Seniūnui senolė pateikė ir daug dvejonių keliančią versiją – esą praeidamas kažin koks žmogus ją padegė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.