Mirė buvęs Seimo narys J. Kondrotas

Anapilin išėjo nusipelnęs Lietuvos agronomas Jonas Kondrotas. Jonas Kondrotas (gimė 1943 m. rugpjūčio 15 d. Biržų rajone, Užugulbinės kaime) – Lietuvos agronomas, Kėdainių rajono savivaldybės politinis bei visuomenės veikėjas. Su Darbo partija buvo išrinktas į LR Seimą.

 J.Kondrotas.<br> rinkosaikste.lt nuotr.
 J.Kondrotas.<br> rinkosaikste.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2022, 3:56 PM, atnaujinta Jan 28, 2022, 3:59 PM

Jonas Kondrotas 1959–1964 m. mokėsi Lančiūnavos žemės ūkio technikume, įgijo jaunesniojo agronomo specialybę. 1971 m. jis baigė Lietuvos žemės ūkio akademiją, tapdamas moksliniu agronomu.

Jonas Kondrotas nuo 1964 m. iki 1978-ųjų dirbo Labūnavos kolūkyje vyriausiuoju agronomu. Vėliau dirbo Kėdainių rajono Žemės ūkio valdyboje, įvairiose įmonėse. Nuo 1994 iki 2004 metų buvo AB „Kėdainių grūdai“ generalinis direktorius.

Pažinojusieji Joną Kondrotą mena kaip aktyvų ir veiklų kraštietį. Dirbdamas LR Seime jis domėjosi užsienio politika, buvo aktyvus Kaimo reikalų komitetas, daug dėmesio skyrė žemdirbių aktualijoms, bendruomeninei veiklai.

Kalbėdamas apie kaimo bendruomenes Jonas Kondrotas yra sakęs: „Pilietiškumo ugdymas – svarbiausias bendruomeninės organizacijos uždavinys, nes pilietinės visuomenės ugdymas – bendruomenės tvirtumo ir vienybės garantas.

Savanorystės puoselėjimas ir savanorio autoriteto stiprinimas yra dar vienas svarbus bendruomeninių organizacijų uždavinys, kuriam skiriama nepakankamai dėmesio. Jau šeimoje, nuo vaikų darželio ir mokyklos suolo, turi būti puoselėjamos savanoriškumo, bendruomeniškumo, geros kaimynystės tradicijos. Jei nedalyvauji nors vienos visuomeninės organizacijos veikloje, esi neatsakingas ne tik prieš bendruomenės, bet ir prieš savo šeimos ateitį. Pilietiškumo skatinimas, palaikymas, pilietiškumo akcijos, valstybinių švenčių minėjimas, aktyvių bendruomenės piliečių motyvavimas turi rasti vietą kiekvienos bendruomeninės organizacijos veikloje.“

Prisimena tik gerais žodžiais Buvęs bendrapartietis ir kolega Viktoras Fiodorovas velionį prisimena tik gerais žodžiais.

„Aš labai puikiai pažinojau J. Kondratą. Jis buvo nuostabus žmogus. Mano darbinė karjera prasidėjo jam priėmus mane dirbti į mano pirmąją gyvenime darbovietę AB „Kėdainių grūdai“. Atsiminimai apie jį, kaip vadovą, kolegą, draugą, išliko patys geriausi. Mes vieną kadenciją kartu buvome ir Seimo nariai, – kalbėjo V. Fiodorovas. – J. Kondroto mirtis – didelis liūdesys ir didelė netektis. Man pačiam teko iš jo daug mokytis, gauti patarimų, semtis žinių, bendrauti. Buvo tikrai artimas kolega.“

Paklaustas, kokia asociacija ar vaizdinys iškyla atminty pagalvojus apie J. Kondrotą, buvęs bendražygis V. Fiodorovas pripažino, jog sudėtinga išskirti tokį vieną vienintelį.

„Tiesiog prisimenu jį kaip nuostabų kolegą, su kuriuo teko ne vieną bendrą klausimą spręsti, ne dešimtis, ne šimtus minučių kartu praleisti, bet ilgas valandas ir ne vienerius metus. Visą praeitą kadenciją Seime jis už manęs sėdėjo, kiekvieną dieną matydavomės, bendraudavome.

Prisimenu jį visada su šypsena, kaip sąžiningą, patikimą kolegą, gerą draugą. Todėl vieną prisiminimą išskirti būtų labai sudėtinga, – gerų atsiliepimų apie velionį negailėjo bendrapartietis. – Visi mano prisiminimai apie jį yra nuo tų dienų, kiek aš pats save prisimenu – su J. Kondrotu dirbo abu mano tėvai. Nuo vaikystės lankydavausi „Kėdainių grūduose“, tad prisiminimų, sukauptų per visą gyvenimą, yra tikrai labai daug.“

V. Fiodorovo žiniomis, J. Kondrotas ilgą laiką sunkiai sirgo. Todėl jo mirtis nebuvo staigi ir netikėta.

Atsisveikinti su J. Kondrotu bus galima:

Vasario 1 dieną, antradienį, nuo 16:30 val. Labūnavos šarvojimo salėje.

Vasario 2 dieną, trečiadienį, 14:00 val. urna su palaikais bus išlydima į Labūnavos kapines.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.