Dūmai virš „Grigeo Klaipėda“ privertė sunerimti, tačiau teigiama, kad pavojaus nėra

Šeštadienio rytą virš įmonės „Grigeo Klaipėda“ pasirodžius dūmams, ant kojų buvo sukelti ugniagesiai. Tačiau tiek Klaipėdos meras, tiek ir pati įmonė tvirtina, kad incidentas nedidelis, pavojaus nėra.

 Dūmai virš „Grigeo Klaipėda“ privertė sunerimti, tačiau teigiama, kad pavojaus nėra.<br> Grigeo Klaipėda nuotr.
 Dūmai virš „Grigeo Klaipėda“ privertė sunerimti, tačiau teigiama, kad pavojaus nėra.<br> Grigeo Klaipėda nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2022, 11:56 AM, atnaujinta Feb 26, 2022, 12:23 PM

„Noriu nuraminti klaipėdiečius, kad internete pasklidę vaizdai apie gaisrą Klaipėdoje sukėlė rimtą susirūpinimą. Galiu užtikrinti, kad ši situacija tikrai nekelia kokios nors grėsmės ar pavojaus ir tikrai nėra jokia diversija“, - socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Pasak mero pranešimo, apie 10 val. bendrovės „Grigeo Klaipėda“ teritorijoje Nemuno g., atliekant technologinius darbus „sugedo ir užsidegė vienas iš įrenginių, kurie filtruoja dūmus“.

„Tad trumpą laiką apie 20-30 min. buvo išmetami nefiltruoti dūmai, bet situacija buvo operatyviai suvaldyta ir kokio nors pavojaus ar grėsmės klaipėdiečiams nėra“, - skelbia miesto meras.

Į incidento vietą atvyko Klaipėdos ugniagesiai. Atvyko ir aplinkosaugininkai, kurie išsiaiškins incidento priežastis.

Pranešimą apie incidentą išplatino ir bendrovė „Grigeo Klaipėda“. Pranešime teigiama, kad šeštadienio rytą dėl trumpalaikio techninio sutrikimo „Grigeo Klaipėda“ esančioje biokuro katilinėje, gamyklos teritorijoje pasirodė nedidelis kiekis dūmų. Nesklandumai buvo operatyviai pašalinti, pavojus turto, žmonių ar aplinkos saugumui nekilo.

Pasak „Grigeo Klaipėda“ generalinio direktoriaus Tomo Eikino, specialiąsias tarnybas iškvietė dūmus pastebėję vietiniai gyventojai, tačiau jų pagalbos neprireikė.

„Dėkojame vietos gyventojams už rūpestį ir atidumą. Trumpalaikis techninis sutrikimas buvo operatyviai pašalintas mūsų pačių pastangomis. Dėl šio nesklandumo nei bendrovės turtas, nei darbuotojai nenukentėjo. Aplinkos apsauga taip pat buvo maksimaliai užtikrinta“, – teigia įmonės vadovas.

„Grigeo Klaipėda“ gamybos procesas dėl šio sutrikimo nebuvo sustojęs. Šiuo metu visos gamykla funkcionuoja sklandžiai.

Dėl techninio incidento bus atliekamas papildomas vidinis tyrimas, siekiant užtikrinti panašių atvejų prevenciją ateityje, rašoma bendrovės pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.