Šeimą sukrėtė antra tragedija: negyva rasta su kūdikiu Nemune nuskendusios jaunos moters mama

Rugsėjo pradžioje visą šalį sukrėtė tragedija, kai Kaune pradingusi jauna moteris su kūdikiu rasta nuskendusi Nemune. Jaunos moters šeimą prieš pat Visų šventųjų dieną sukrėtė dar viena tragedija – rasta negyva gimdyvės motina.

Šiurpi tragedija Kaune pasipildė dar viena mirtimi.<br>V.Skaraičio nuotr.
Šiurpi tragedija Kaune pasipildė dar viena mirtimi.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2022, 5:13 PM

Negyva 48 metų moteris rasta savo namuose Jonavoje. Moteris pakėlė ranką prieš save. 

„Nėra abejonių – tai nusižudžiusios kaunietės motina“, – naujienų portalui lrytas.lt patvirtino tyrimui artimas šaltinis.

Iškart po dukters ir anūkės žūties moteris intensyviai domėjosi teisėsaugos atliekamu nelaimės tyrimu, parašė daugybę prašymų ir skundų. Kartais jos smalsumas sukeldavo net konfliktinių situacijų.

„Moters mirtis niekaip nepaveiks jos dukters ir kūdikio mirties aplinkybių tyrimo“, – pridūrė tas pats šaltinis.

Rugsėjo 10-osios naktį su 4 dienų dukrele ant rankų išėjusi 27 metų kaunietė rasta nuskendusi Nemune, o dar po dviejų parų upės žolėse aptiktas ir jos dukrelės kūnas.

Jauna moteris iš savo būsto VI forto rajone išėjo iškart po vidurnakčio. Ji su šeima gyveno Biržiškų gatvėje esančiame bute.

Prie šio daugiabučio įrengtos vaizdo kameros praėjus pusvalandžiui po vidurnakčio užfiksavo moterį, lauke su naujagime ant rankų, einančią link Trijų Mergelių tilto.

Motina paėmė tik kūdikį, kurį buvo apgaubusi pledu – pasak policijos pareigūnų, namuose paliko telefoną, dokumentus, rankinę, vaikišką vežimėlį ir kitus asmeninius daiktus.

Jos vyras tvirtino tuo metu miegojęs ir negirdėjęs, kaip žmona išeina iš namų. Nubudęs ryte jis išvydo butą tuščią.

Dingusios motinos ir jos dukters paieška pradėta apie 7 valandą ryto, sulaukus sutuoktino pranešimo. Ugniagesių tarnybos narai moters kūną Nemune, po Trijų Mergelių tiltu aptiko tą pačią dieną, apie 14 valandą.

Tos pačios dienos vakare upėje, maždaug už 300 metrų nuo tilto, narai aptiko ir vaikišką pledą. Naujagimės paieška buvo tęsiama, pasitelkus narus ir policijos kinologus su tarnybiniais šunimis.

Rugsėjo 12-ąją ugniagesių tarnybos narai ketino ieškoti vaiko kelių kilometrų upės ruože, nuo buvusio restorano „Trys mergelės“ iki Kauno centro. Tačiau kūnelis apie vidurdienį buvo aptiktas prie tilto, maždaug už 30–40 metrų nuo tos vietos, kur buvo rasta mama. Jis buvo įstrigęs žolėse.

Ekspertai spėliojo, kad moterį ištiko pogimdyminė depresija. Pirmą kartą pagimdžiusi moteris į namus iš ligoninės sugrįžo dieną prieš tragediją, tačiau medikams nekilo abejonių, kad jos psichologinė būklė galėtų kelti pavojų. Nieko įtartino teigė nepastebėjęs ir sutuoktinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Seime įteiktos Aleksandro Stulginskio žvaigždės