Savaitgalį šalies keliuose nukentėjo 16 žmonių, tragiškoje avarijoje žuvo lengvojo automobilio vairuotojas

Kovo 31–balandžio 2 dienomis policijos pareigūnai užregistravo, pirminiais duomenimis, 141 eismo įvykį, daugiausia – penktadienį (58), šeštadienį – 46, sekmadienį – 37.

Policija.<br> LKPT nuotr.
Policija.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos kelių policijos tarnyba

2023-04-03 13:07

Kaip praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT), dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvyko 6 proc. visų įvykių (nukentėjo 1 asmuo, neblaivus keleivis). 29 proc. atvejų – transporto priemonių susidūrimai su gyvūnais (barsuku, bebru, briedžiais (2), lape, šešku, šuniu, šernu, triušiu, stirnomis. Penktadienį ir šeštadienį – po 15 šių įvykių, sekmadienį – 11).

Pirminiais duomenimis, žmonės nukentėjo 17 eismo įvykių. Žuvo lengvojo automobilio vairuotojas. Sužeista 16 eismo dalyvių, tarp jų 6 nepilnamečiai (4 keleiviai, 2 pėstieji).

Daugiausia nukentėjo keleivių (56 proc.) ir pėsčiųjų (31 proc.), taip pat automobilio ir elektrinio paspirtuko vairuotojai. Į įvykius (2) pateko mopedo ir motociklo vairuotojai, 2 įvykiai – viešajame transporte.

Transporto priemonių susidūrimų atvejų – 41 proc. visų įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, užvažiavimų ant pėsčiųjų – 29 proc., nuvažiavimų nuo kelio – 12 proc., taip pat transporto priemonės apvirtimas važiuojamojoje kelio dalyje.

Esant šlapiai kelio dangai įvyko 77 proc. įvykių, tamsiuoju paros metu – 1 įvykis. Miestuose įvyko daugiau negu pusė įvykių (77 proc.): Vilniuje – 4, Kaune ir Klaipėdoje – po 2, Palangoje, Plungėje, Telšiuose, Utenoje, Varėnoje.

Kovo 31 d., penktadienį, pirminiais duomenimis, įvyko 8 eismo įvykiai, žuvo 1 žmogus, 7 sužeisti (2 nepilnamečiai).

Apie 7.47 val. Neringos savivaldybėje, Pervalkoje, Pervalkos gatvėje (danga šlapia), tiesiame ruože nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medžius automobilis „Peugeot 607“. Žuvo jį vairavęs 53 metų vyras.

Apie 10.40 val., lyjant, Telšiuose, Kęstučio ir Laisvės gatvių sankryžoje, eidama šaligatviu 84 metų moteris nugriuvo į važiuojamąją kelio dalį ir buvo kliudyta važiavusio automobilio „Mercedes-Benz A170 CDI“, vairuojamo 70 metų vyro. Nukentėjo garbaus amžiaus pėsčioji.

Apie 15.04 val., lyjant, Klaipėdoje, S. Daukanto gatvėje, iš už stovėjusio automobilio į važiuojamąją kelio dalį įėjusią mažametę partrenkė automobilis „VW Golf“, vairuojamas 20 metų vaikino. Sužeista 10 metų pėsčioji, Ukrainos pilietė, paguldyta į ligoninę.

Apie 19.20 val. Vilniuje, Ukmergės gatvėje, automobilių stovėjimo aikštelėje (apšviesta, danga šlapia), esančioje prie parduotuvės, 48 metų vyro vairuojamas automobilis „VW Passat“ kliudė jo priekyje stovėjusį žmogų. Nukentėjo 40 metų pėsčiasis.

Apie 11.43 val., lyjant, Vilniuje, Saltoniškių gatvėje, per dviračių pervažą elektriniu paspirtuku važiavusį 34 metų vyrą partrenkė BMW markės automobilis, vairuojamas 48-erių vyro. Sužeistas dviratės transporto priemonės vairuotojas.

Apie 11.56 val., lyjant, Švenčionių rajone, krašto kelyje Utena–Kaltanėnai–Švenčionys, automobilis „Audi A3“, vairuojamas 60 metų Ukrainos piliečio, susidūrė su pagrindiniu keliu tiesiai važiavusiu automobiliu „BMW 3ER Reihe“, kurį vairavo 26-erių vyras. Abu automobiliai nuvažiavo nuo kelio. Sužeista BMW 17 metų keleivė.

Apie 16.55 val., lyjant, Kaune, ties Jurbarko ir Jonavos gatvių sankryža, automobilis „VW Golf“, vairuojamas 34 metų vyro, atsitrenkė į priekyje važiavusį ir sustojusį automobilį „Seat Alhambra“, vairuojamą 58-erių vyro. Nukentėjo „Seato“ 57 metų keleivė.

Apie 17.42 val. Utenoje, Molėtų ir Birutės gatvių sankryžoje (danga šlapia), į sustojusį ir posūkį į kairę sukti rodžiusį automobilį „Volkswagen Tiguan“, vairuojamą 62 metų moters, atsitrenkė jį lenkęs automobilis „Audi TT“. Nuo smūgio šis automobilis nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį, nukentėjo 40 metų vairuotojas.

Balandžio 1-ąją, šeštadienį, pirminiais duomenimis, 7 eismo įvykiuose sužeisti 7 žmonės, tarp jų 3 nepilnamečiai.

Apie 11.15 val., lyjant, Varėnoje, Savanorių gatvėje, automobilis „VW Passat“, vairuojamas 62 metų vyro, partrenkė ir sužeidė netikėtai į važiuojamąją kelio dalį įėjusį 93 metų pėsčiąjį (žmogus paguldytas į ligoninę).

Apie 11.45 val. Kaune, Baltijos gatvėje, staigiai stabdant miesto maršrutinio autobuso „MAN“ 50 metų vairuotojai, griuvo ir į apsauginį stiklą atsitrenkė keleivė. Nukentėjo 78 metų moteris.

Apie 13.10 val., lyjant, Vilniuje, Ozo gatvėje, 63 metų moters vairuojamas automobilis „Honda Jazz“ partrenkė per važiuojamąją kelio dalį bėgusį mažametį. Sužeistas ir į ligoninę paguldytas 8 metų berniukas.

Apie 14.29 val. Klaipėdoje, Taikos prospekte (danga šlapia), automobilis „Mitsubishi Colt“, vairuojamas 22 metų vyro, išvažiuodamas iš aikštelės, susidūrė su automobiliu „Ford Fusion“, kurį vairavo 43-ejų vyras. Nukentėjo „Fordo“ 6 metų keleivė.

17 val. Palangoje, Liepojos plente (magistraliniame kelyje A13 Klaipėda–Liepoja), policijos pareigūnų reikalavimui sustoti nepakluso automobilio „Toyota Avensis“ vairuotojas. Kelio vingyje į dešinę nesuvaldyta transporto priemonė nuvažiavo nuo kelio, kliudė medį ir apvirto. Nukentėjo neblaivus 20 metų keleivis (1,52 promilės). Kiti du keleiviai, 18 metų mergina ir neblaivus 23-ejų vyras (2,36 promilės), pirminiais duomenimis, nesužeisti. Automobilį vairavo neturintis teisės vairuoti, neblaivus 22 metų vyras (1,32 promilės).

Apie 17.38 val. Kauno rajone, Garliavoje, Vytauto gatvėje, į priekyje važiavusį ir stabdžiusį į dešinę sukti automobilį „Škoda Octavia“, vairuojamą 38 metų moters, atsitrenkė iš paskos važiavęs motociklas „KTM“, kurį vairavo 17 metų vaikinas. Nukentėjo su juo važiavusi vienmetė keleivė.

Apie 20.23 val., lyjant, Vilniuje, Ukmergės gatvėje, miesto maršrutinio autobuso „Solaris Urbino“ 44 metų vairuotojai bandant išvengti susidūrimo su nenustatytu automobiliu ir staigiai stabdant, autobuso salone pargriuvo ir nukentėjo 52 metų keleivė.

Balandžio 2 d., Verbų sekmadienį, 2 žmonės (1 nepilnametis) sužeisti 2 eismo įvykiuose.

Apie 10.35 val., lyjant, Elektrėnų savivaldybėje, Daugirdiškių kaime, kliudęs šlaitą žvyrkelyje apvirto automobilis „Jeep Liberty“, vairuojamas 29 metų vyro. Sužeista 34 metų keleivė.

Apie 16.35 val. Plungėje, Telšių gatvėje, į dešinėn sukusį automobilį „VW Passat“, vairuojamą 55 metų vyro, atsitrenkė jį iš dešinės lenkęs mopedas „Yamaha“. Nukentėjo mopedo 17 metų keleivė, o jį vairavo 16 metų paauglys (teisę vairuoti tokios kategorijos transporto priemonę nepilnametis turi).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.