Prie Šiaulių vertėsi jaunuolio vairuojamas automobilis: 3 sužaloti nepilnamečiai – medikų rankose

Vairavimo įgūdžių stoka ar noras pasirodyti prieš draugus vairuojant automobilį tapo Šiaulių rajone įvykusios avarijos, per kurią nukentėjo net septyni jauni žmonės, priežastimi. Trys nukentėję septyniolikmečiai gydomi ligoninėje.

Avarija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Avarija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2023, 7:43 AM, atnaujinta Jun 5, 2023, 12:09 PM

Apie Šiaulių rajone, Jurgaičių kaime nuo kelio nulėkusį ir apsivertusį miniveną policijai buvo pranešta sekmadienį 16 val. 26 min.

Įvykio vietoje policijos pareigūnai rado apvirtusį automobilį „Ford Galaxy“ ir septynis juo važiavusius asmenis. Visiems jiems prireikė medikų pagalbos.

Tik mėlynėmis ir nubrozdinimais atsipirkusį aštuoniolikmetį automobilio vairuotoją medikai po apžiūros išleido gydytis ambulatoriškai. Suteikus pagalbą gydytis ambulatoriškai buvo išleisti ir trys aštuoniolikmečiai keleiviai: du vaikinai ir viena mergina.

Likę trys keleiviai patyrė sunkesnes traumas.

Septyniolikmetė mergina suteikus pagalbą buvo paguldyta gydytis į Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikos ortopedijos skyrių. Septyniolikmetis vaikinas atsidūrė šios gydymo įstaigos reanimacijos skyriuje.

Dar viena septyniolikmetė mergina iš pradžių buvo paguldyta į Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikų palatą, tačiau vėliau tolesniam gydymui buvo pervežta į Kauno klinikas.

Ikiteisminį tyrimą dėl kelių transporto eismo saugumo taisyklių pažeidimo pradėję pareigūnai nustatė, kad vos šiemet kovo mėnesį vairuotojo pažymėjimą gavęs aštuoniolikmetis pasiėmė tėvo automobilį ir išvyko pasivažinėti su draugais.

Nelaimė įvyko važiuojant žvyrkeliu. Vairuotojas nesuvaldė automobilio ir nulėkė nuo kelio.

Tikslias avarijos priežastis turės nustatyti tyrėjai. Ja galėjo tapti ir per didelis greitis, ir vairavimo įgūdžių stoka.

Ši nelaimė nebūtų įvykusi, jei vairuotojas būtų įvertinęs kelio sąlygas ir pasirinkęs saugų greitį.

Po avarijos vairuotojas buvo patikrintas ir alkoholio matuokliu. Prietaisas parodė, kad jaunuolis automobilį vairavo būdamas blaivus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.