Joninių savaitgalį vienas žmogus apdegė gaisre, trys nuskendo, gaisras buvo kilęs globos namuose

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 125 gaisrų ir atliko 101 gelbėjimo darbą. Viename iš gaisrų buvo traumuotas žmogus.

 Savaitgalį trys žmonės nuskendo.<br> PAGD nuotr.
 Savaitgalį trys žmonės nuskendo.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Jun 26, 2023, 12:01 PM

Sekmadienio naktį, apie 2 val. 43 min., ugniagesiai skubėjo į Šalčininkų rajono Butrimonių kaimą, kur iš vasaros virtuvės veržėsi dūmai. Iš pastato jie išvedė rankas apdegusį vyrą. Jis buvo perduotas greitosios pagalbos medikams. Jam medicinos pagalba buvo suteikta vietoje. Gaisro metu aprūko virtuvės sienos, apdegė čiužinys.

Joninių naktį, apie 23 val. 40 min., gaisras kilo Globos namuose, Domeikavos kaime, Kauno rajone. Atvykus ugniagesiams, atvira liepsna degė dalis medinės terasos, po balkonu degė žoliapjovė, patalpose tvyrojo dūmai. Iš pastato buvo evakuotas 31 senelis ir 2 darbuotojos. Žmonės buvo perduoti medikams, tačiau gaisro metu jie nenukentėjo.

Gaisro židinys buvo rastas rūsyje. Gaisro metu sudegė 6 kv. m medinės terasos, dvi žoliapjovės, apdegė rūsio langas, apsilydė šviestuvai, aprūko pastato patalpos.

Penktadienį, apie 16 val., Vilniuje, Medaus gatvėje, liepsnojo gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė apie 80 kv. m stogo dangos, palėpėje įrengtame kambaryje apsilydė dailylentės.

Šeštadienio naktį, apie 1 val. 26 min., gaisras kilo gyvenamajame name Panevėžyje, Kauno gatvėje. Jo metu išdegė kambarys, sudegė ir buvo nuardyta apie 20 kv. m stogo dangos. Autonominio dūmų detektoriaus name nebuvo.

Apie 7 val. 30 min. Kauno rajone, Užliedžių seniūnijoje, Kudrėnų kaime, atvirojoje teritorijoje degė šieno rulonai. Gaisro metu sudegė 50 šieno ritinių.

Apie 12 val. Alytaus rajone, Punios kaime, atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė ir buvo nuardyta apie 10 kv. m stogo dangos, apie 3 kv. m perdangos, apie 20 kv. m namo sienos. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Sekmadienį, apie 9 val. 19 min., buvo gautas VSAT budinčio pareigūno pranešimas, kad per vaizdo kameras mato, jog Pagėgių savivaldybėje, Usėnų seniūnijoje, Galzdonų kaime, prie kelio dega krūmai. Atvykus ugniagesiams, degė šieno kupeta.

Apie 15 val. 17 min. pranešta, kad Varėnos rajone, Kaniavos seniūnijoje, nuo miško pusės kyla dūmai. Atvykus ugniagesiams, degė miško paklotė. Gaisro metu išdegė apie 10 arų paklotės.

Apie 23 val. 13 min. Kauno rajone, Ringaudų seniūnijoje, Gaižėnėlių kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė jo stogas, įkrito perdanga, išdegė vidus. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Penktadienį vakare buvo gautas pranešimas, kad Šiauliuose, Pavasario gatvėje, tvenkinyje plūduriuoja žmogaus kūnas. Ugniagesiai iš tvenkinio ištraukė vyro kūną.

Šeštadienį, apie 18 val. 26 min., pranešta, kad Klaipėdos rajone, Priekulės seniūnijoje, Svencelės kaime, vandenyje susidūrė kateris ir jėgos aitvaras, žmogus vandenyje. Atvykus ugniagesiams, visi 4 žmonės jau buvo krante. Sužeistas laivo kapitonas po greitosios pagalbos medikų apžiūros buvo išvežtas į gydymo įstaigą. Kaituotojui buvo sutrenkta ranka, jam pagalbą medikai suteikė vietoje.

Sekmadienį, apie 13 val. 20 min., pranešta, kad Trakų rajone, Burokų kaime, tvenkinyje skęsta vyras. Atvykus ugniagesiams, žmogus jau buvo ištrauktas į krantą ir gaivinamas. Ugniagesiai perėmė gaivinimą, deja, atvykę greitosios pagalbos medikai konstatavo vyro mirtį.

Apie 14 val. 30 min., buvo gautas pranešimas, kad Kalvarijos savivaldybėje, Sangrūdos kaime, skęsta žmogus. Ugniagesiai vyrą ištraukė ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

Apie 21 val. buvo pranešta, kad Telšių rajone, Ryškėnų seniūnijoje, Želvaičių kaime, Masčio ežere, meldynuose plūduriuoja valtis be žmogaus. Atvykę ugniagesiai maždaug už 15 m nuo kranto rado nuskendusio vyro kūną.

Apie 12 val. 11 min. gautas pranešimas, kad Šiaulių rajone, Šakynos miestelyje, automobilis „Mini Cooper“ nuvažiavo nuo kelio į upelį. Atvykus ugniagesiams, žmonės buvo išlipę iš automobilio patys. Ugniagesiai ištraukė automobilį į krantą.

Apie 16 val. 04 min. pranešta, kad Vilniuje, Užusienio gatvėje, miške, pelkėje, yra įklimpęs šuo. Ugniagesiai jį ištraukė ir perdavė VšĮ „SOS gyvūnai“ darbuotojui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.