Uždraustos maudynės Baltijos jūroje – per plauką nuo masinės tragedijos: skendusius traukę narsuoliai vos nežuvo patys

Elementariausias neatsargumas ir draudimų ignoravimas vos nekainavo kelių poilsiautojų gyvybių. Nidos šiauriniame paplūdimyje skendo ne tik klastingos Baltijos jūros pagauta mergaitė ir ją gelbėti puolęs tėvas. Pagalbos prireikė dar keturiems nelaimei neabejingiems asmenimis, kuriuos aukštos bangos ir stipri srovė pačius pradėjo nešti tolyn į jūrą.

 Uždraustos maudynės Baltijos jūroje – per plauką nuo masinės tragedijos: skendusius traukę narsuoliai vos nežuvo patys.<br>Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotr.
 Uždraustos maudynės Baltijos jūroje – per plauką nuo masinės tragedijos: skendusius traukę narsuoliai vos nežuvo patys.<br>Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Čiužauskas

Jul 3, 2023, 7:22 PM

Neringos ugniagesiai pranešimą apie nelaimę Baltijos jūroje praėjusį šeštadienį gavo apie 15.15 val. Ties Šiauriniu Nidos paplūdimiu skendo du žmonės.

Pirmoji skęsti pradėjo mergaitė, kurią gelbėti puolė tėvas. Tačiau bangos ir stipri srovė vyrą pradėjo nešti į jūrą.

Matydami, kas vyksta, abejingi neliko pliaže buvę poilsiautojai. Bet ir juos pačius netrukus teko gelbėti.

Kai į įvykio vietą atvyko ugniagesiai, apie 100 metrų nuo kranto buvusius skęstančiuosius gelbėjo jau apie 60 žmonių, susikibę rankomis ir sudarę gyvą grandinę.

Gelbėjimo operacijoje dalyvavęs Neringos gelbėtojas Žilvinas „Vakarų ekspresui“ sakė, kad tądien Baltijos jūros bangos buvo aukštos, o srovė labai stipri, todėl grandinėje stovintys asmenys patys vos išsilaikė ant kojų.

Sąmoningą mergaitę iš vandens pavyko ištraukti dar iki atskubant ugniagesiams.

Du ugniagesiai su hidrokostiumais ir gelbėjimo liemenėmis stojo į gyvą grandinę. Jų kolega su keturračiu į nelaimės vietą atgabeno gelbėtojų vandens motociklą.

Ugniagesiai keturračiu iki įvykio vietos atvežė greitosios medicinos pagalbos brigadą ir jos įrangą.

Į Nidos paplūdimį atskrido ir Nemirsetoje budinti Karinių oro pajėgų sraigtasparnio įgula.

Medikų pagalbos prireikė dviem sąmonės nepraradusiems vyrams. Vieną jų ugniagesiai ant neštuvų nunešė iki vietos, iš kurios jis pakeltas į sraigtasparnį ir dėl skendimo bei hipotermijos (bendro kūno atšalimo) nuskraidintas prie Klaipėdos universiteto ligoninės filialo „Jūrininkų ligoninė“ ir perduotas medikams.

Antrą, mažiau nukentėjusį, vyrą į ligoninę išvežė greitosios brigada.

Iš viso iš Baltijos jūros ištraukti penki suaugę asmenys ir viena nepilnametė.

„Žmonės visiškai nesaugo savo gyvybių. Netrukus po šio įvykio toje pačioje vietoje gelbėtojams teko į krantą varyti besimaudžiusius asmenis. Vienas vyras tądien į jūrą nuplaukė net už plūdurų“, – sakė Neringos gelbėtojų vadovas Gintaras Kuprys.

Visą savaitgalį Neringos, Klaipėdos, Palangos ir Šventosios paplūdimiuose buvo iškeltos maudytis draudžiančios raudonos vėliavos.

Nors, be minėto įvykio Nidoje, daugiau skęstančiųjų gelbėti pajūryje neprireikė, Klaipėdos gelbėtojų vadovo Aleksandro Siakki teigimu, teko atlikti milžinišką prevencinį darbą krante.

„Vaikai vieni brenda į labai pavojingą jūrą, o tėvai kuo ramiausiai guli pliaže ir deginasi“, – suaugusiųjų neatsargumu stebėjosi A. Siaki.

„Jei nebūtume tiek daug dirbę krante, būtume traukę skenduolius“, – lakoniškai savaitgalio situaciją pakomentavo Palangos gelbėtoju vadovas Jonas Pirožnikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo