Savaitgalį ugniagesiai sulaukė 160 iškvietimų

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 78 gaisrų ir atliko 82 gelbėjimo darbus. Viename iš gaisrų buvo traumuotas žmogus.

 Apdegęs namas.<br> PAGD nuotr.
 Apdegęs namas.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Jul 10, 2023, 10:26 AM

Penktadienį, apie 21 val. 49 min., gaisras kilo mediniame gyvenamajame name Šiaulių rajone, Toliočių kaime. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai viduje rado vyrą, kuris buvo apdegęs kojas ir rankos plaštaką. Ugniagesiai jį išnešė į lauką ir gaivino, kol atvyko greitosios pagalbos medikai. Gaisro metu kambaryje sudegė lova, plastikinis langas, apdegė ir buvo nuardyta dalis lubų, aprūko kambario sienos.

Penktadienį, apie 15 val. 47 min., Visagino savivaldybėje, Magūnų kaime, pro medinio gyvenamojo namo antrojo aukšto langus veržėsi dūmai. Gaisro metu apdegė ir aprūko patalpos pirmajame aukšte, apdegė antrojo aukšto lubos, įtrūko langų stiklo paketai. Dūmų detektorius name buvo.

Apie 20 val. 33 min. buvo gautas pranešimas, kad Panevėžyje, Pramonės gatvėje, dega stiklo fabrikas. Atvykus ugniagesiams, iš pastato veržėsi dūmai. Gaisras kilo antrajame aukšte esančiame stiklo taros gamybos ceche. Gaisro metu apdegė staklės.

Apie 11 val. 23 min. Pasvalio rajone, Pušaloto miestelyje, liepsnojo gyvenamojo namo pastogė. Atvykus ugniagesiams, dalis stogo jau buvo sudegusi. Sudegė namo stogas, aprūko ir vandeniu buvo supiltas namo vidus. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Šeštadienį, apie 17 val. 17 min., Vilniuje, Mechanikų gatvėje, dviejų aukštų daugiabučio bendrojo naudojimo laiptinėje degė sukrauti namų apyvokos daiktai, medinės grindys ir elektros instaliacija. Pastatę ištraukiamąsias kopėčias ugniagesiai iš antrojo aukšto evakavo 3 žmones. Gaisro metu išdegė ir buvo išardyta dalis medinių grindų, sudegė namų apyvokos daiktai, pirmajame aukšte apsilydė visų butų įėjimo durų apvadai, smarkiai aprūko laiptinė.

Sekmadienio naktį, apie 1 val., buvo gautas pranešimas, kad Šiauliuose, Dubijos gatvėje, ant viešbučio dega logotipas. Atvykus ugniagesiams, ant viešbučio sienos degė reklaminio stendo valdymo dėžutė. Ji užgesinta parankinėmis priemonėmis. Valdymo dėžutė atjungta nuo elektros laidų ir nukelta nuo pastato sienos. Gaisro metu išdegė jos vidus, sudegė dangtelis.

Apie 13 val. 42 min. Vilniuje, Salomėjos Neries gatvėje, dūmai veržėsi iš devynaukščio daugiabučio. Šeštajame aukšte degė kambarys ir balkonas. Gaisro metu išdegė 16 kv.m kambarys ir jame buvę daiktai. Balkone sudegė namų apyvokos daiktai. Vandeniu sulieti du butai penktajame aukšte. Atvykę ugniagesiai paragino septintojo aukšto gyventojus išeiti iš buto. Dūmų detektoriaus nebuvo.

Apie 20 val. 21 min. dar vienas gaisras kilo balkone Ignalinos rajone, Didžiasalio kaime, esančiame daugiabutyje. Gaisro metu sudegė balkone buvę namų apyvokos daiktai, aprūko balkonas, uždūmintas butas ir laiptinė. Ugniagesiai išvėdino patalpas. Dūmų detektoriaus nebuvo.

Apie 18 val. 21 min. buvo gautas pranešimas, kad Vilniaus rajone, Gudelių kaime, Palaukės gatvėje, atvira liepsna dega namo stogas. Gaisro metu išdegė kambarys, aprūko kitos namo patalpos. Apdegė 50 kv.m namo fasado, išardyta 30 kv.m stogo dangos. Dūmų detektorius buvo.

Apie 14 val. 43 min. Utenos rajone, Antalgės kaime, gaisras kilo miško, medžio apdirbimo pastate. Gaisro metu nudegė ir nuardyta 300 kv.m stogo konstrukcijų ir dangos. Vandeniu sulietos gamybinės patalpos ir gaminiai.

Apie 13 val. 44 min. Kupiškio rajone, Laičių kaime, Skapiškio gatvėje, atvira liepsna degė ūkinis pastatas. Gaisro metu nudegė pastato stogas, išdegė perdanga, sudegė du viduje buvę BMW markės automobiliai. Ugniagesiai apsaugojo šalia stovėjusį ūkinį pastatą.

Ugnis siautėjo ir pirtyse. Penktadienį ryte, apie 7 val., Tauragės rajone, Šakviečio kaime, Mokyklos gatvėje, sudegė pirtis. Dar viena – skendėjo liepsnose šeštadienį, apie 18 val. 40 min., Zarasų rajone, Salako miestelyje, Daugailių gatvėje. Gaisro metu nudegė jos stogas, apdegė vidaus ir lauko sienos.

Per savaitgalį ugniagesiai vyko gesinti transporto priemonių. Ugnis nuniokojo 6 lengvuosius automobilius ir statybvietėje stovėjusį savaeigį statybinį kraną.

Ugniagesiams teko skubėti ir į gelbėjimo darbus.

Penktadienį, apie 7 val. 12 min., buvo pranešta, kad Prienų rajone, Naujosios Ūtos seniūnijoje, Skuigės kaime, į traktorių įvažiavo lengvasis automobilis, vairuotojas neišlipa. Automobilyje „Volkswagen Passat“ buvo prispaustas vairuotojas. Panaudojus hidraulinę įrangą, nukentėjęs žmogus išlaisvintas ir perduotas greitosios pagalbos medikams.

Šeštadienį, apie 12 val., buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Fabijoniškių gatvėje, lifte tarp pirmojo ir cokolinio aukšto yra užstrigę 3 žmonės. Ugniagesiai liftą atidarė ir išlaisvino žmones.

Apie 22 val. 10 min. pranešta, kad Klaipėdoje, Taikos prospekte, laukuose į šulinį įkrito stirniukas. Atvykus ugniagesiams, į nenaudojamą ir neuždengtą maždaug 5 m gylio lietaus šulinį buvo įkritęs stirniukas. Ugniagesiai gelbėtojai į šulinį nusileido ten buvusiomis kopėčiomis, iškėlė stirniuką ir paleido.

Sekmadienį, apie 6 val., buvo gautas pranešimas, kad Marijampolės savivaldybėje, Margavos kaime esančiame tvenkinyje plūduriuoja moters kūnas. Atvykę ugniagesiai, iš vandens telkinio 1 m atstumu nuo kranto ištraukė skenduolę ir perdavė ją policijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.