Pasieniečiai Šakių rajone, upės pakrantėje, aptiko pavojingą sprogmenį

Trečiadienio popietę pasieniečiai Šakių rajone, upės pakrantėje, aptiko gulintį sprogmenį.

Šakių rajone rastas sviedinys.<br> VSAT nuotr.
Šakių rajone rastas sviedinys.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

2023-07-27 13:21

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pranešime, nuo Antrojo pasaulinio karo praėjo nemažai metų, bet kasmet ūkininkai išaria, statybininkai iškasa, upės iš savo gelmių išridena pavojingų staigmenų. Kudirkos Naumiesčio pasienio užkardos veikimo teritorijoje, Šešupės pakrantėje, Šakių rajone, pasieniečiai aptiko sprogmenį.

Trečiadienio popietę valstybės sieną su Rusija saugantys VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kudirkos Naumiesčio pasienio užkardos pareigūnai patruliavo Gluobių kaimo (Šakių r.) apylinkėse. Šešupės pakrantėje pasieniečiai pastebėjo gulintį sprogmenį. Jie nedelsdami ėmėsi saugoti šią vietą ir aplinkinę teritoriją bei informavo Bendrąjį pagalbos centrą ir policiją.

Netrukus atvyko ugniagesiai gelbėtojai ir medikai. Kaip įprasta tokiais atvejais, pavojingoje vietovėje buvo įvestas planas „Skydas“.

Įvykio vieton atvykę Lietuvos kariuomenės Pulkininko Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai nustatė, kad rastas sprogmuo – Antrojo pasaulinio karo laikų 105 mm vokiškas artilerijos sviedinys. Įvertinę jo būklę, išminuotojai pavojingą radinį nuvežė į netoliese esančio Kubilėlio kaimo apylinkes ir ten sprogmenį sunaikino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste