Jūroje ieškojo dingusio ekstremalo: jėgos aitvarų mėgėjai saviškio nepasigedo

Trečiadienį ryte toliau buvo ieškoma Baltijos jūroje, prie šiaurinio Klaipėdos uosto vartų molo, išvakarėse galimai skendusio žmogaus. Po pokalbio su jėgos aitvarų mėgėjais, paieška nutraukta.

Baltijos jūra.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Baltijos jūra.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Čiužauskas

Aug 9, 2023, 11:12 AM, atnaujinta Aug 9, 2023, 11:17 AM

Antradienį (rugpjūčio 8 d.) pajūryje siautusia audra suskubo pasinaudoti jėgos aitvarų mėgėjai. Nemažas jų būrys kelių metrų aukščio jūros bangomis tradiciškai skrodė I-ojoje Melnragėje, prie Klaipėdos jūrų uosto vartų šiaurinio molo.

Apie 22 val. 26 min. prie šio molo iškviesti uostamiesčio ugniagesiai. Gautas pranešimas, kad prie jo skęsta vyras, kurį bangos ir srovė neša tolyn į jūrą.

Skubios pagalbos tarnybų ryšio telefono numerį 112 surinkusio žmogaus teigimu, šalia nelaimėlio matėsi banglentė. Gelbėtojams atvykus prie molo, jau buvo sutemę, skendusio žmogaus jūroje nesimatė.

Kol jo vandenyje ieškojo ugniagesių naras, policininkai apklausė paplūdimyje buvusius jėgos aitvarų mėgėjus. Šie patikino, kad nė vienas tądien jūroje pramogavęs aitvaruotojas nedingo, o jei kurį iš jų ir būtų ištikusi nelaimė, tikrai žinotų, nes pirmieji suskubtų į pagalbą.

Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras organizavo galimai skendusio vyro paiešką. Joje dalyvavo kateris ir iš Nemirsetos atskridęs Karinių oro pajėgų sraigtasparnis. Jūroje žmogus nepastebėtas. Paieška nutraukta kiek po vidurnakčio.

Trečiadienį ryte ji atnaujinta, jūroje vėl žvalgėsi katerio įgula.

Tačiau ieškota neilgai, nes ir vėl galimai dingusio žmogaus nepastebėta. Paieška nutraukta.

Manoma, kad vėlų antradienio vakarą prie molo žmonės pamatę ne skendusį vyrą, o nuo lentos nukritusį aitvaruotoją, kuriam jokios pagalbos nereikėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.