Savaitgalį ugniagesiai išgelbėjo pirmąjį šią žiemą įlūžusį žvejį

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 61 gaisrą ir atliko 113 gelbėjimo darbų. Gaisrų metu vienas žmogus žuvo, du buvo traumuoti.

Ugniagesiai.<br>PAGD nuotr.
Ugniagesiai.<br>PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Dec 4, 2023, 1:56 PM

Kaip praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), pirmadienį, gruodžio 4 d., 5.37 val., buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Verkių seniūnijoje, Babinių Sodų 9-ojoje gatvėje, atvira liepsna dega gyvenamasis namas, o viduje gali būti žmonių. Apmalšinus liepsnas, kambaryje buvo rastas žmogaus kūnas. Gaisras likviduotas 6.50 val.

Šeštadienį, 15.13 val., pranešta, kad Pagėgių savivaldybėje, Stoniškių kaime, gyvenamajame name užsidegė dujų balionas. Atvykus ugniagesiams, gaisrą milteliniais gesintuvais jau buvo užgesinę gyventojai. Paaiškėjo, kad virtuvėje orkaitėje įvyko dujų nuotėkis ir sukėlė gaisrą. Įvykio metu apdegė gyventoja, jai greitosios pagalbos medikai pagalbą suteikė vietoje. Gaisro metu apdegė ir aprūko virtuvė, kambarys ir koridorius. Dūmų detektorius name buvo.

Sekmadienį, 20.42 val., Raseinių rajone, Ariogalos seniūnijoje, Molupių kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu rankas apdegė moteris, jai greitosios pagalbos medikai pagalbą suteikė vietoje. Gaisro metu sudegė pastato stogas, išdegė vidus, pradegė ir buvo nuardyta perdanga, taip pat sudegė ir šuo. Ugniagesiai iš namo išnešė 2 dujų balionus. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Penktadienio naktį, 2.35 val., Vilniuje, Birutės gatvėje, atvira liepsna degė dviejų aukštų, 8 butų namo stogas ir laiptinė. Pastatę kopėčias, ugniagesiai iš antrojo aukšto evakavo 3 žmones – du suaugusiuosius ir vaiką. Vienuolikai žmonių buvo suteiktas laikinas apgyvendinimas. Gaisro metu sudegė apie 370 kv. m stogo, išdegė palėpė ir laiptinė, smarkiai apdegė 2 butai antrajame aukšte.

15.29 val. Šalčininkų rajone, Gerviškių seniūnijoje, Pamūrinės kaime, vilkikų aikštelėje, liepsnojo 3 sunkvežimiai su priekabomis. Gaisro metu visiškai sudegė vieno vilkiko kabina, priekaboje apdegė pusė plastikinių profilių krovinio, apdegė vilkiko DAF kabinos priekis ir salonas, apsilydė plastikinės dalys ir vilkiko MAN kabinos priekis ir salonas. Ugniagesiai nuo ugnies apsaugojo dvi vilkikų priekabas.

Šeštadienį, 4.46 val., Šiaulių rajone, Bubių seniūnijoje, Bazilionų miestelyje, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Ugniagesiai išsaugojo šalia stovintį kitą gyvenamąjį namą.

Prieš vidurdienį Pasvalio rajone, Pumpėnų seniūnijoje, Rinkūnų kaime, liepsnojo gyvenamasis namas. Gaisro metu pastatas sudegė. Ugniagesiai išgelbėjo šunį ir dvi kates. Taip pat buvo susisiekta su Lietuvos Raudonojo Kryžiaus darbuotojais ir gyventojui surasta laikina pastogė. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

12.07 val. Pasvalio rajone, Pumpėnų seniūnijoje, Kalno kaime, degė vilkiko priekaba, kurioje buvo vežamos 6 t rapsų. Gaisro metu apdegė dalis priekabos ir jos tento, sudegė 4 padangos, apdegė elektros instaliacijos laidai. Vilkikas neapgadintas.

20.42 val. Utenos rajone, Leliūnų seniūnijoje, Vosgėlių kaime, atvira liepsna degė sodo namelis. Gaisro metu sudegė jo stogas, išdegė mansarda, apdegė perdanga ir vidaus patalpos.

Sekmadienį, 4.41 val., Kauno rajone, Čekiškės seniūnijoje, Liučiūnų kaime, liepsnojo medinis namas. Gaisro metu užsidegė ir sprogo viduje buvęs dujų balionas, sudegė ir sukrito stogas, pradegė perdanga. Dūmų detektorių name nebuvo.

Apie 10 val. Širvintų rajone, Zibalų seniūnijoje, Limonių kaime, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė jo stogas, išdegė vidus. Ugniagesiai iš namo išnešė 2 dujų balionus. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Penktadienį, 21.46 val., iš policijos buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Antakalnio gatvėje, nuo skardžio nusirito žmogus. Ugniagesiai ištraukė vyrą, nukritusį nuo 30 m skardžio.

Sekmadienį, 9.13 val., gautas pranešimas, kad Visagino savivaldybėje, Juliškės kaime, Gulbinio ežere, skęsta vyras. Atvykus ugniagesiams, už 15 m nuo kranto, buvo įlūžęs žvejys. Ugniagesiai, naudodami gelbėjimo roges, ištraukė jį į krantą. Vyras buvo perduotas greitosios pagalbos medikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.