Ugniagesių savaitgalis: 70 gaisrų, kuriuose nukentėjo 4 žmonės ir 88 gelbėjimo darbai

Per praėjusias 3 paras šalies ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti 70 gaisrų ir atliko 88 gelbėjimo darbus. Gaisrų metu nukentėjo 4 žmonės.

 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
 Gaisras.<br> PAGD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas

Jan 15, 2024, 10:36 AM

Penktadienį, apie 6 val. 49 min., pranešta apie gaisrą gyvenamajame name Šilutės rajone, Švėkšnos miestelyje. Ugniagesiai iš namo išnešė namo savininkę. Moteris, apsinuodijusi dūmais, buvo perduota greitosios pagalbos medikams ir išvežta į ligoninę. Gaisro metu išdegė kambarys, apdegė dalis lubų ir grindų. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Šeštadienį, apie 15 val. 16 min., Trakų rajone, Grendavės seniūnijoje, Galaverknio kaime, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo įgriuvęs. Gaisro metu nukentėjo namo savininkas, jį greitosios pagalbos medikai nuvežė į ligoninę. Gaisro metu išdegė namo vidus, sudegė ir buvo nuardytas stogas. Ugniagesiai iš namo išnešė dujų balioną. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Sekmadienį, apie 22 val. 56 min., Ignalinos rajone, Linkmenų kaime, liepsnojo gyvenamasis namas. Iki atvykstant ugniagesiams, iš namo išėjo apdegę vyras ir moteris. Greitosios pagalbos medikai nuvežė juos į ligoninę. Atvykus ugniagesiams, namo stogas jau buvo sudegęs ir sukritęs. Gaisro metu taip pat išdegė namo vidus, buvo nuardytos pastato sienos.

Penktadienį prieš vidurdienį Marijampolės savivaldybėje, Sasnavos miestelyje, medinio gyvenamojo namo viduje degė lubos. Namo savininkas buvo viduje ir ugniagesių gelbėtojų neįsileido. Patekę į vidų, ugniagesiai vyrą išvedė į lauką. Jį greitosios pagalbos medikai nuvežė į ligoninę. Gaisro metu išdegė 8 kv. m lubų. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Tą pačią dieną, apie 10 val. 44 min., Kaune, Zapyškio seniūnijoje, Kuro kaime, atvira liepsna degė rąstinis gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo įgriuvęs. Gaisro metu sudegė stogas, apdegė kambarys, iš namo ugniagesiai išnešė du žuvusius naminius gyvūnus.

Šeštadienio naktį, apie 1 val. 15 min., Vilniuje, Ragučio gatvėje, liepsnojo gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė prie namo priblokuotas garažas, jame stovėjęs automobilis „Citroen“, virš garažo įrengta patalpa, apdegė po garažu rūsyje įrengta patalpa ir joje buvę daiktai, apdegė kambarių lubos.

Apie 11 val. 42 min., Pasvalio rajone, Daujėnų miestelyje, atvira liepsna degė dviejų aukštų poilsio paskirties pastatas. Gaisro metu sudegė stogo konstrukcijos, išdegė antrasis aukštas. Ugniagesiai išsaugojo prie pastato priblokuotą terasą ir už 3 m esančią rąstinę klėtį bei malkinę.

Apie 22 val. 16 min. Mažeikių rajone, Kurmaičių kaime, liepsnojo prie namo priblokuotas garažas, ugnis persimetė ir į namo stogą. Gaisro metu sudegė medinis garažas, viduje buvęs motociklas BMW, įvairūs namų apyvokos daiktai, sudegė 60 kv. m stogo, buvo nuardyta 100 kv. m stogo dangos, skilo trijų langų stiklo paketai, žuvo viduje buvęs šuo.

Sekmadienį vakare, apie 22 val. 34 min., Varėnoje, Trumpojoje gatvėje, atvira liepsna degė medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu sudegė jo stogas, apdegė sienos, išdegė vidus.

Penktadienį, apie 11 val. 53 min., buvo gautas pranešimas, kad Rietavo savivaldybėje, Medingėnų seniūnijoje, Akmenskinės kaime, po eismo įvykio vilkikas MAN nuvirto į griovį, o vairuotojui buvo prispaustos kojos. Naudodami hidraulinę įrangą ugniagesiai vairuotoją išlaisvino ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

Apie 16 val. 22 min. pranešta, kad Panevėžio rajone, Upytės seniūnijoje, Vaišvilčių II kaime, eismo įvykio metu susidūrė 5 sunkiasvoriai ir 2 lengvieji automobiliai, o viename iš vilkikų yra prispaustas žmogus. Naudodami hidraulinę įrangą ugniagesiai vairuotoją išlaisvino, deja, greitosios pagalbos medikai konstatavo vyro mirtį.

Apie 21 val. 14 min. buvo gautas greitosios pagalbos medikų pranešimas, kad Mažeikių rajone, Židikų seniūnijoje, Asteikių kaime, reikia ugniagesių pagalbos patekti pas ligonį vienkiemyje. Ugniagesiai su gaisrine autocisterna nuvežė medikus iki ligonės namų ir po apžiūros parvežė atgal iki greitosios pagalbos automobilio.

Šeštadienį, apie 13 val. 33 min., į Šilutės priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą atėjęs žmogus nurodė, jog dėl apsemto ir užšalusio kelio negali patekti į savo namus Šilutės rajone, Šyšos kaime. Atvykus iki apsemto ruožo, ugniagesiai valtimi ir rogėmis nugabeną vyrą iki namų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.