Iš dingusios 13-metės artimųjų lūpų – jautrūs žodžiai: „Nebijok, labai prašau, jei gali grįžti namo – grįžk“

Policijos pajėgoms ir savanoriams trečią parą ieškant Vilniuje dingusios 13-metės  į visuomenę ir pačią mergaitę socialiniuose tinkluose kreipėsi mama ir sesuo.

Iš dingusios 13-metės artimųjų lūpų – jautrūs žodžiai: „Nebijok, labai prašau, jei gali grįžti namo – grįžk“.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Iš dingusios 13-metės artimųjų lūpų – jautrūs žodžiai: „Nebijok, labai prašau, jei gali grįžti namo – grįžk“.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2024, 4:28 PM, atnaujinta Feb 23, 2024, 5:20 PM

Socialiniame tinkle „Facebook“ į mergaitę kreipėsi tiek 13-metės mama, tiek sesuo. Abi jos prašo vieno, kad mergaitė grįžtų namo.

„Dukryte,

jei tu girdi-matai mūsų žinutę, mes norime, kad tu žinotum, jog mes labai labai stipriai tave mylime.

Jei tu gali grįžti, bet labai bijai, mes norim, kad žinotum, kad mes tavęs labai labai laukiame todėl ieškome… nebijok, labai prašau, jei gali grįžti namo – grįžk… Apkabiname tave

Mamytė, tėvelis, sesė, broliai ir šuniukai

Labai tavęs pasiilgome…“, – rašė mergaitės mama.

Panašiu tekstu į mergaitę kreipėsi ir jos sesuo.

„Jei skaitai, mes VISI, Mamytė, Tėvelis, Kajus, aš, šuniukai, labai Tavęs pasiilgom. Labai tave mylim ir labai laukiam namučiuose“, – rašė sesuo.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, šių metų vasario 19 d. iš namų Vilniuje išėjo ir iki šiol negrįžo paauglė (gimusi 2010 m.). Su mergaite susisiekti nėra galimybės, jos buvimo vieta nėra žinoma.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Loreta Kairienė teigė, kad žmonės siunčia policijai įvairius vaizdo įrašus, kitokią informaciją, kurioje fiksuota į ieškomą nepilnametę panaši mergina.

„Pareigūnai tikrina žmonių atsiųsta informaciją, nes joje žmonės nurodė skirtingose Vilniaus vietose matę į mūsų ieškomą merginą panašų asmenį. Peržiūrimi visi vaizdo įrašai“, – teigė sostinės policijos atstovė.

L. Kairienė teigė, kad ieškant nepilnametės, pirmadienį buvo apžiūrėtos Neries pakrantės, buvo pasitelkti ugniagesiai gelbėtojai, kurie padėjo išžvalgyti prie vandens telkinių esančius plotus.

Socialiniame tinkle „Facebook“ skelbiama apie tai, kad prie 13-metės paieškų prisidėjo ir savanoriai, tačiau, kaip teigė Vilniaus policijos atstovė, pareigūnai savanorių veiksmų nekoordinuoja.

L. Kairienė tvirtino, kad nors dėl mergaitės dingimo keliamos įvairios versijos, tačiau galimas merginos pagrobimo scenarijus nėra tiriamas. Tai Eltai patvirtino ir Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

„Nėra tiriama pagrobimo versija. Neatmetama, kad nepilnametė pati išėjo iš namų ir negrįžta“, – sakė R. Matonis.

Anot policijos, trylikametė iš namų išėjo vasario 19 d. ir iki šiol negrįžo. Su mergina susisiekti nėra galimybės, jos buvimo vieta nėra žinoma.

Nepilnametė yra apie 1,65 m. ūgio, liekno kūno sudėjimo, pusilgių, oranžinės spalvos plaukų. Iš namų išėjo vilkėdama rudos spalvos striukę su gobtuvu ant kurio yra kailis, kelnėmis ar džinsais ant kurių pavaizduotos žvaigždutės, avėjo juodos spalvos kerzinius batus.

Pastebėjusius nepilnametę, žinančius jos buvimo vietą ar turinčius kitos reikšmingos informacijos tyrimui, prašome susisiekti su tyrėju Mindaugu Kimučiu tel. Nr. 8 700 58 128 arba telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas