Pasieniečių aviatoriai naktį miške rado iš namų išėjusį ir pradingusį užsienietį

Molėtų rajone pasieniečių sraigtasparnio ekipažas surado iš draugų namų išėjusį ir daugiau kaip 12 val. pradingusį britą. Nuo prašymo, gauto iš policijos, išžvalgyti paieškos rajoną iš oro, iki dingusio vyro suradimo praėjo mažiau kaip dvi valandos.

 Pasieniečių sraigtasparnis.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečių sraigtasparnis.<br> VSAT nuotr.
 Dingusiojo paieškos nuotrauka.<br> VSAT nuotr.
 Dingusiojo paieškos nuotrauka.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

2024-04-29 17:51, atnaujinta 2024-04-29 18:12

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį, jau po vidurnakčio, VSAT Aviacijos valdyba iš Policijos departamento sulaukė prašymo įsijungti į dingusio žmogaus paiešką. Vidutinio amžiaus vyras, Jungtinės Karalystės pilietis, sekmadienį apie 13 val. išėjo iš savo draugo namų Molėtų rajone ir negrįžo.

Netrukus, surinkus paieškai pakankamai reikalingos informacijos, iš VSAT Aviacijos bazės Paluknyje (Trakų r.) į paieškos rajoną pakilo pasieniečių sraigtasparnis LY-HCE. Apie 2 val. 16 min. Molėtų rajone, miške netoli ežero, operatorė pastebėjo gulintį žmogų. Apie tai pasieniečiai informavo policijos pareigūnus, perdavė jiems vietos koordinates. Surastam vyrui buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba.

Ieškomą užsienietį iš sraigtasparnio pastebėjo Aviacijos valdybos operatorė Ieva. Pasak šios VSAT pareigūnės, dingęs vyras turėjo mobilųjį telefoną, tačiau į skambučius neatsiliepė. Nors miškas ten didelis, tačiau telefono skleidžiamo signalo dėka pavyko susiaurinti paieškos rajono ribas. Aiškiai užfiksavus siluetą, abejonių nekilo – žmogaus nesupainiosi su gyvūnu.

Išgelbėtas britas šešerius metus Aviacijos valdyboje dirbančiai Ievai – antrasis surastas prapuolęs žmogus. Tačiau tarnybinėje VSAT pareigūnės biografijoje apstu kitokių iš oro žvalgytų ir aptiktų „radinių“ – neteisėtų migrantų, kontrabandininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Seime įteiktos Aleksandro Stulginskio žvaigždės