Dalis savivaldybių šnairuoja į Vyriausybės planus dėl 5-11 klasių moksleivių: nori atsakymų

Trečiadienį Vyriausybei žadant apsispręsti dėl 5-11 klasių moksleivių grąžinimo į klases, kelių LRT radijo kalbintų savivaldybių žada neskubėti to daryti nuo ateinančio pirmadienio, kol nėra atsakyta į visus kylančius klausimus.

Ne visos savivaldybės ruošiasi skubiai grąžinti 5-11 klasių moksleivius į mokyklas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ne visos savivaldybės ruošiasi skubiai grąžinti 5-11 klasių moksleivius į mokyklas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-28 07:59

Birštono merė Nijolė Dirginčienė sako, kad savivaldybė yra pasiruošti grąžinti minėtų klasių moksleivius nuo gegužės 10-osios, bet jų netestuotų dėl COVID-19, nes, pasak merės, tai kol kas tėra rekomendacija.

„Aš manyčiau, testavimas nėra privalomas. Ne, aš manau tikrai nėra poreikio. Jeigu norėtų kažkas savanoriškai, tikrai yra sudarytos sąlygos ir tą gali daryti“, – LRT radijui trečiadienį teigė Birštono savivaldybės vadovė.

Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda tvirtino, kad yra „daug neatsakytų klausimų“, ypač dėl testavimo, tad laukiama aiškesnių Vyriausybės, operacijų vadovo sprendimų. Jis tai pat sako, kad savivaldybė nuo ateinančio pirmadienio moksleivių nespės grąžinti.

„Jei bus greitieji antigeno testai, juos vaikai atliks patys prižiūrint darbuotojui – klausimas, kokie darbuotojai galės prižiūrėti, į kurį šiandien nėra atsakyta, kaip bus užtikrintas konfidencialumas (...). Nuo pirmadienio tikrai papildomi vaikai tikrai negalės grįžti į mokyklas 5-8 klasių“, – svarstė meras.

Kauno miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė tvirtino, kad pradinukai į mokyklas grįžo sėkmingai, pasiruošta ir abiturientų grįžimui nuo pirmadienio, bet šiuo metu Kauno savivaldybė patenka į juodąją zona, o laboratorijos jau susiduria su trikdžiais padidėjus testų apimtims.

„Labai abejotumėme, kad tai galėtų vykti sklandžiai leidžiant į mokyklas 5-8 klases“, – sakė ji.

Vyriausybė dėl šių moksleivių grąžinimo į kontaktinį ugdymą spręs trečiadienį. 

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė išvakarėse teigė siūlysianti, kad šiuo metu nuotoliniu būdu besimokantys 5-8 klasių moksleiviai galėtų grįžti į mokyklas nuo pirmadienio, 10 ir 11 klasių moksleiviai – dar po savaitės, nuo gegužės 10-osios.

Ministrė žada, kad grįžtantieji be dabar naudojamo kaupinių testavimo metodo galės būti tikrinami ir greitaisiais antigeno testais, kuriems nereikia tyrimų laboratorijose.

Šiuo metu į mokyklas leidžiama eiti daliai šalies pradinukų, nuo pirmadienio – abiturientams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.