J. Šiugždinienė: į mokyklas vaikus sugrąžino 28 savivaldybės, kitos ugdymą tęs nuotoliniu būdu

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė teigia, kad šiuo metu į mokyklas yra sugrįžę 28 šalies savivaldybių 5-8 klasių mokiniai. Ministrės teigimu, kitos šalies savivaldybės jau apsisprendė mokslo metus baigti nuotoliniu būdu. J. Šiugždinienė apgailestauja, kad ne visos saugiai mokinius į mokyklas galinčios sugrąžinti savivaldybės šia galimybe pasinaudojo.

Jurgita Šiugždinienė.<br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Jurgita Šiugždinienė.<br>Mariaus Morkevičiaus/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2021, 12:27 PM

„Turime situaciją tokią, kai dėl įvairių priežasčių 28 savivaldybės nusprendė, kad jų 5-8 klasių mokiniai sugrįš į mokyklas, (...) bet kitos savivaldybės dėl įvairių priežasčių apsisprendė, kad jos visgi mokymąsi tęs nuotoliniu būdu“, – Seimo Švietimo ir mokslo komiteto posėdyje teigė J. Šiugždinienė.

Ministrė atkreipia dėmesį, kad epidemiologinė situacija šalies savivaldybėse yra labai skirtinga. Vis tik ji akcentuoja, kad ne visos savivaldybės, galinčios užtikrinti mokinių testavimo apimtis, šia galimybe pasinaudojo.

„Tas saugumo reikalavimas, kad mes turime sugrįžti testuodamiesi, manau, yra svarbus. Labai gaila, kad kai kuriose savivaldybėse vis dėlto galbūt pritrūko ar pajėgumų, ar ryžto sugrįžti į mokyklas, testuotis, organizuoti procesą, nes tikrai kai kurios savivaldybės ir mokyklos labai sėkmingai tai daro“, – sakė ministrė.

J. Šiugždinienė pripažįsta nesuprantanti kai kurių mokinių tėvų prieštaravimo į mokyklas grąžinti mokinius, nes tai esą nepatogu.

„Man yra neramu, kad nemažai vaikų ir jų tėvų pasisako, kad geriau yra likti namuose. Aš suprantu dar argumentą dėl saugumo, bet argumento, kad tiesiog namuose (patogiau – ELTA), nes taip įpratome ar kažkokios kitos priežastys, tai tikrai tie argumentai man nėra suprantami. Manau, kad vaikai, jei įmanoma, turėtų saugiai mokytis mokyklose ir mes visi privalome prie to prisidėti“, – teigė ji.

Ministrė taip pat teigia, kad tarp skirtingų savivaldybių pandemijos laikotarpiu atsiradusius žinių netolygumus bus bandoma mažinti organizuojant papildomas konsultacijas.

„Esame suplanavę finansuoti ir rudenį papildomas konsultacijas, bent po 20 papildomų konsultacijų vienam klasės komplektui. Nes visgi manome, kad tie praradimai tikrai yra nemaži ir rudenį mums prireiks papildomos pagalbos“, – sakė J. Šiugždinienė.

„Taip pat esame suplanavę vasaros stovyklas. Žinoma, dauguma vasaros stovyklų bus daugiau nukreiptų emocinės, psichologinės savijautos gerinimui, motyvacijos stiprinimui. Bet dalis tų stovyklų, kurias organizuosime centralizuota, bus labiau nukreiptos į tą ugdymo praradimų kompensavimą vaikams, kurių gyvenimo aplinka yra sunkesnė ir kuriems sekėsi sunkiau“, – pridūrė ministrė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.