Patikslino ministrės J. Šiugždinienės žodžius: brandos atestatai liepos 23-ąją nebus išduoti

Brandos atestatus abiturientai gaus liepos 23-ąją ir dėl to neturėtų vėluoti įstoti į aukštąsias mokyklas užsienyje, antradienį LRT radijui sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Jurgita Šiugždinienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jurgita Šiugždinienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2021, 9:23 AM, atnaujinta Jun 8, 2021, 12:36 PM

Po kelių valandų ministerija išplatino patikslinimą dėl atestatų išdavimo – ministrė padarė klaidą. 

„Ministrė Jurgita Šiugždinienė netiksliai pasisakė apie tai, kada abiturientai gaus brandos atestatus.

Iki liepos 23 d. bus žinomi pagrindinės egzaminų sesijos rezultatai ir abiturientai iš karto galės prašyti mokyklų išduoti atestatus, jei neteiks apeliacijų. Tačiau liepos 23 d. atestatai dar nebus išduoti“, – rašoma ministerijos išplatintame patikslinime.

Pasak J. Šiugždinienės, ministerija, tarpininkaujant atašė, susisiekė su užsienio universitetais, prašydama, kad stojimo datos būtų pavėlintos. Anot J. Šiugždinienės, „tikrai dauguma šalių yra nukėlę patekimo į universitetus terminą“, pavyzdžiui, Jungtinė Karalystė, Švedija, Norvegija anksčiausiai stojimus organizuos rugsėjo 1-ąją.

Ministrė radijui taip pat teigė, kad pirmasis Lietuvių kalbos brandos egzaminas pirmadienį praėjo sklandžiai, tik keturi abiturientai laikė egzaminą atvykę iš izoliacijos, atlikę testus.

Ji taip pat priminė, kad nuo rugsėjo planuojama „grįžti į klases ir mokytis normaliu būdu klasėje“, bet paliekama ir hibridinio ugdymo galimybė – šiam procesui palengvinti bus perkama ir speciali įranga. Ministrė tikisi, kad saugumą užtikrinti padės ir netrukus prasidėsiantis dvylikamečių skiepijimas, ir planai pasiekti masinį imunitetą vasaros viduryje.

J. Šiugždinienės teigimu, testavimas dėl COVID-19 visiems moksleiviams bus tik rekomenduojamas, o jei susiformuos koronaviruso židiniai, situacijos bus sprendžiamos individualiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.