Vietų darželiuose šiemet dar nesulaukė apie 3 tūkst. vilniečių

Vietų darželiuose šiemet dar nesulaukė apie 3 tūkst. vilniečių, tikimasi, kad dalis šių vaikų bus priimti į įstaigas kitiems tėvams atsisakius pasirašyti sutartis.

Vietų darželiuose šiemet dar nesulaukė apie 3 tūkst. vilniečių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vietų darželiuose šiemet dar nesulaukė apie 3 tūkst. vilniečių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2021, 9:15 AM

Pasak vicemerės Editos Tamošiūnaitės, per du priėmimo etapus į sostinės darželius priskirti 8 265 vaikai, 1071 šeima pirmuoju etapu atsisakė pasirašyti sutartis – šios vietos siūlomos kitiems eilėje laukiantiems vaikams.

„Šiuo metu laukiame pasirašyti šių sutarčių. Laisvų vietų dar yra 614 įvairiuose Vilniaus mikrorajonuose, aišku, didžiausia paklausa yra Pilaitėje, Perkūnkiemyje, kur ir planuojama šiuo metu darželių plėtra. Nepatekusių ir laukiančių šiuo metu yra apie 3 tūkst., bet iš jų apie 1,5 tūkst. vaikų lanko privačius darželius, 530 yra vaikai, kurių nė vienas iš tėvų nedeklaravo gyvenamosios vietos Vilniuje“, – BNS sakė vicemerė.

Pasak jos, didžiausia eilė yra į mažiausiųjų grupes – nuo 1,5 iki 3 metų, čia laukiantieji sudaro apie 2 tūkst., iš jų beveik 400 lanko privačius darželius, beveik 250 tėvų nėra deklaravę gyvenamosios vietos Vilniuje – tai yra vienas iš svarbiausių keliamų reikalavimų siekiant darželio.

„Matome, kad beveik 12 proc. šeimų poreikiai pasikeičia ir dažniausiai tie prašymai neatitinka tikrovės, nes tėveliai dar nori metus pabūti su mažuoju vaiku namuose“, – sakė E. Tamošiūnaitė.

Savivaldybė baigia projektuoti du darželius Pilaitėje, artimiausiu metu žadam skelbti konkursą vieno darželio rangai. Čia naujos įstaigos pradėtų veikti 2023-iaisiais. Taip pat numatyta nuomotis patalpas aštuonioms darželinukų grupėms, tai nuo 2022-ųjų leistų priimti į darželius apie 160 vaikų. Darželių patalpų plėtra planuojama ir Perkūnkiemyje, nauja įstaiga daugiau nei 250-čiai vaikų statoma Bajoruose, ją tikimasi atidaryti kitų metų pradžioje.

Planuojama plėtra ir Verkiuose – čia tvarkomas sklypas, planuojama didinti „Malūnėliio“ darželio patalpas didinti, įsteigus 2022-aisiais dvi-tris grupes.

Vilniuje tėvai vienu metu gali teikti prašymus į kelis darželius, nesant vietų artimiausiame, siūloma leisti vaikus į atokesnes įstaigas. Taip pat savivaldybė kas mėnesį skiria 100 eurų tiems, kurie apsisprendžia vaikus leisti į privačius darželius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.