Nauji mokslo metai be streso: „Rugsėjo 1-osios akademija“ padės tinkamai jiems pasiruošti

Nors užsikrėtimų COVID-19 skaičiai auga, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija įsitikinusi, kad rugsėjo 1-ąją visi šalies moksleiviai pasitiks klasėse. Iki naujųjų mokslo metų likus vos dviem savaitėms, portalas lrytas.lt su „Aktualijų“ ir „Tėvams“ rubrikomis kviečia sekti naujienas, planuotis savo laiką ir pirkinius atsisiuntus nemokamas planuotes bei dalyvauti žaidime ir laimėti puikius lrytas.lt ir rėmėjų „Pušku pušku“ prizus specialiame projekte – „Rugsėjo 1-osios akademija“.

Rugsėjo 1-osios akademija.
Rugsėjo 1-osios akademija.
Greta Ališauskaitė<br>T.Bauro nuotr.
Greta Ališauskaitė<br>T.Bauro nuotr.
Goda Prapuolenytė-Leonavičienė.<br>T.Bauro nuotr.
Goda Prapuolenytė-Leonavičienė.<br>T.Bauro nuotr.
Gintarė Kaminskienė<br>T.Bauro nuotr.
Gintarė Kaminskienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 16, 2021, 12:19 PM, atnaujinta Aug 16, 2021, 4:58 PM

Redaktoriaus pavaduotoja Greta Ališauskaitė pastebi, kad švietimo naujienų aktualumas dar didesnis nei visuomet.

„Antrus mokslo metus teks pasitikti pandemijos padiktuotu ritmu. Situacijai keičiantis kasdien, tenka greitai prisitaikyti, kaip ir prisijaukinome darbą, mokslus iš namų. Kad pirmieji žingsniai mokykloje nebūtų tokie baugūs, portale dalysimės specialistų patarimais ir naujienomis apie situaciją, laukiančias naujoves. Pasiruošti bus lengviau ir mokiniams, ir tėvams, ir švietimo bendruomenei“, – sakė G.Ališauskaitė. 

Rubrikos „Tėvams“ redaktorė Goda Prapuolenytė-Leonavičienė kaip ir praėjusiais metais tėvams gelbės ruošiantis į mokyklą ir pažers aibę naudingų specialistų patarimų. „Tėvams, auginantiems vaikus, kiekviena rugsėjo 1-oji prilygsta naujiems metams – net jei vaikai ne pirmą kartą praveria ugdymo įstaigos duris, rūpesčių ir nerimo per akis.

Svarbu ne tik praktinės smulkmenos, kaip priemonės mokyklai, patogi kėdė namų darbams ruošti ar nauja sportinė apranga, bet ir vidinė motyvacija, savarankiškumo ugdymas ir grįžimas į platesnį socialinį ratą. Apie tai plačiau kalbėsime specialioje „Rugsėjo 1-osios akademijos“ rubrikoje „Pagalba mokiniui“ – psichologai, edukologai ir pedagogai dalinsis įžvalgomis, kaip spręsti sunkumus ir dar labiau auginti privalumus.

Aš pati, kaip trijų dukrų mama, ugdymo įstaigas „lankanti“ jau dešimt metų, labiausiai palinkėčiau į šį pasiruošimo procesą pažiūrėti labiau atsipalaidavus, su šypsena ir nepamiršti, kad rugsėjo 1-oji yra šventė ne tik vaikams, bet ir jų tėvams.

Pasimėgaukite procesu, o sportinę avalynę ar sąsiuvinių aplankus galima įsigyti visus metus! Specialiame polapyje rasite specialias planuotes, kurias atsisiuntę nemokamai, galėsite suplanuoti svarbiausius pirkinius mokyklinukui“, – pasakojo „Tėvams“ redaktorė.

„Tėvams kasdienybėje pagelbės ir specialios ekranų laiko, namų ruošos šeimai planuotės, pamokų tvarkaraštis ir t.t. Kviečiame naujus mokslo metus pasitikti be streso!“ – skatina „Lietuvos ryto“ rinkodaros vadovė Gintarė Kaminskienė.

Ji taip pat kviečia dalyvauti konkurse – spręsti „Žaidimų aikštelės“ galvosūkį, registruotis ir laimėti lrytas.lt gertuvę bei mini sėdmaišį arba lrytas.lt termo puodelį ir sėdmaišį, kurį padovanos projekto partneris „Pušku pušku“.

Projekto socialiniu partneriu išlieka ir „Vilniaus Tarptautinis Rotaract klubas“ su projektu „Pirmoji Kuprinė“, prie kurio viešinimo prisideda naujienų portalas lrytas.lt.

Klube esantys jaunuoliai tiki, kad visi turi teisę į išsilavinimą, nesvarbu, kokia yra to žmogaus socialinė padėtis ar finansinės galimybės. Projektas yra susitelkęs į būsimus pirmokus iš socialinės rizikos šeimų – pirmokai yra aprūpinami reikalingiausiu inventoriumi. Skaitykite daugiau čia. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.