Nepaisant LSDP dvejonių, ministrė tikisi, kad visos parlamentinės partijos pasirašys susitarimą dėl švietimo

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė sako, kad, nepaisant socialdemokratų reiškiamų dvejonių, nacionalinį susitarimą dėl švietimo pavyks pasirašyti visoms politinėms jėgoms.

Vilija Blinkevičiūtė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 20, 2021, 1:59 PM

„Džiaugiuosi, kad visos politinės parlamentinės frakcijos, kurios dalyvauja susitarimo rengime ir dalyvavo darbo grupėje, tikrai labai konstruktyviai dirbo ir turime bendrą sutarimą, kad toks susitarimas gali būti pasirašomas. Diskutuojame ir su socialdemokratais ir tikrai manau, kad rasime sprendimų ir pasirašysime susitarimą“, – penktadienį Prezidentūroje surengtoje spaudos konferencijoje sakė ministrė.

Kaip Eltą ketvirtadienį informavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, visos susitarimo rengime dalyvaujančios politinės jėgos yra linkusios pasirašyti ruošiamą dokumentą. Visgi opozicinių socialdemokratų pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė teigė, kad šiuo metu parengtame nacionalinio susitarimo dokumente trūksta didesnės ambicijos.

Europarlamentarė Eltai teigė, kad jos vadovaujama partija yra pateikusi septynis pasiūlymus partijų nacionaliniam susitarimui dėl švietimo. Politikė tikisi, kad dėl šių siūlymų pavyks surasti kompromisą, tačiau kartu tvirtino negalinti pasakyti, jog tokį dokumento tekstą, koks yra parengtas šiuo metu, socialdemokratai būtų linkę pasirašyti.

„Lauksime galutinio sprendimo, galbūt bus kažkiek atsižvelgta ir tik tada priimsime sprendimą. Šiandien pasakyti, kad tokį nacionalinį susitarimą pasirašysime, tikrai negalėčiau“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?