Nuo rugsėjo 1-osios COVID–19 susirgo 15 moksleivių, izoliuota apie 250 vaikų

Nuo rugsėjo 1-osios COVID–19 susirgo 15 moksleivių, izoliuota apie 250 vaikų, teigia Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Rugsėjo 1-osios šventė.<br>T.Bauro nuotr.
Rugsėjo 1-osios šventė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2021, 3:08 PM

„Yra apie 15 vaikų, kurie sergantys užkrečiamuoju periodu lankėsi mokykloje. Dėl to reikia izoliuoti bendraklasius ir mokytojus, kurie turėjo didelės rizikos kontaktus. Tokių, dabar izoliuotų asmenų, yra apie 250, bet skaičius kinta, nes epidemiologiniai tyrimai tęsiami, pritaikius išimtį, gali būti panaikinta izoliacija, jei asmenys yra pasiskiepiję, persirgę, turi antikūnų testą“, – BNS pirmadienį sakė NVSC atstovė Justina Petravičienė.

Ji pabrėžė, kad minėtų vaikų užsikrėtimo aplinkybės nesiejamos su mokykla, įtariama, kad jie užsikrėtė kitoje aplinkoje.

J. Petravičienė taip pat teigė, kad dėl tolesnio ugdymo klasėse, kuriose yra susirgusių vaikų, turėtų spręsti pačios mokyklos.

Nepaisant augančių COVID-19 rodiklių, Vyriausybė yra nusprendusi, kad visose švietimo įstaigose ugdymas nuo rugsėjo vyks kontaktiniu būdu.

Susirgus daliai moksleivių, įstaigoms palikta galimybė dirbti mišriu būdu, t. y., kai dalis klasės moksleivių dirba namie, dalis – mokykloje. Prastėjant epidemiologinei situacijai, jei Vyriausybė apsispręstų įvesti visuotinį nuotolinį ugdymą, pradinukai klasėse turėtų likti, abiturientams kontaktinis ugdymas tęstųsi nuo vasario.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos duomenimis, šiemet į klases grįžo 324,9 tūkst. mokinių, iš jų 28,3 tūkst. pirmokų, ir 22,1 tūkst. abiturientų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.