J. Šiugždinienė merų prašė aktyviau skatinti mokinių testavimą ir neleisti virusui plisti mokyklose

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė ketvirtadienį nuotoliniame susitikime su miestų ir rajonų merais aptarė testavimo situaciją mokyklose, padėkojo už bendradarbiavimą ir paprašė drąsiai imtis lyderystės sudarant sąlygas mokiniams testuotis.

Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2021, 7:05 PM

„Labai dėkoju aktyviausioms ir skatinu kitas savivaldybes padėti mokykloms organizuoti mokinių testavimą. Nebijokime nustatyti atvejus mokyklose, tai reiškia, kad mums pavyksta surasti sergančius ir taip apsaugoti aplinkinius.

Testavimas yra patikima viruso valdymo priemonė, ji leidžia laiku nustatyti susirgimo atvejus, stabdyti plitimą tiek švietimo įstaigoje, tiek ir už jos ribų. Nenustatyta liga nedingsta – ji plinta toliau ir baigiasi sunkiau valdomais protrūkiais ir sveikatos sistemos trikdžiais“, – sakė J. Šiugždinienė.

Pasak ministrės, anksčiau būta nuogąstavimų, kad nustačius susirgimo atvejus visa klasė turės izoliuotis ar mokykla bus uždaryta. Tačiau naujos izoliacijos taisyklės yra lankstesnės: užtenka 10 dienų izoliuotis tik sergantiesiems, o atlikę testus, sveiki vaikai galės toliau mokytis klasėse.

Merai, kaip nurodoma Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pranešim, dalijosi įžvalgomis, kad izoliacijos taisyklių pakeitimą teigiamai vertina tėvai, todėl testavimo apimtys turėtų augti. Susitikime dalyvavę Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai patikino, kad testų yra pakankamai, jų tikrai nepritrūks.

Ministrė taip pat prašė, esant galimybei, aktyviau skatinti mokinių testavimą, ieškoti įvairesnių vakcinacijos prieinamumo priemonių. Pavyzdžiui, kai kuriose savivaldybėse į mokyklas vyko skiepų autobusiukai ir taip buvo sudarytos sąlygos skiepytis ir tėvams, ir tėvų sutikimą turintiems mokiniams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?