Moksleiviai atostogaus dviem dienomis ilgiau, liko klausimas dėl neformalaus ugdymo Vaikams išdalins ir COVID-19 testus

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija trečiadienį nusprendė moksleivių rudens atostogas ilginti dviem dienomis. Klausimų jai kelia ir neformalusis ugdymas, dėl kurio bus sprendžiama kitą savaitę. Anksčiau grįžimas į mokyklą buvo numatytas lapkričio 8 dieną.

Mokykla<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mokykla<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio nuotr.
Mokykla<br>V.Balkūno nuotr.
Mokykla<br>V.Balkūno nuotr.
Mokykla<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotrauka
Mokykla<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-10-20 15:17, atnaujinta 2021-10-20 15:52

Išdalins ir testus

„Pasitarę su sveikatos specialistais ir ekspertais, mes siūlome pratęsti mokinių atostogas dviem dienoms, kad po Vėlinių būtų grįžtama praėjus inkubaciniam COVID-19 laikotarpiui – 7 dienoms“, – kalbėjo J.Šiugždinienė.

Tai reiškia, kad moksleiviai į klases sugrįš nuo lapkričio 10-osios.

Ji pridūrė, kad prieš išeinant į atostogas mokyklos vaikams išdalins greitųjų antigenų testų, kad moksleivai ir toliau galėtų testuotis namuose.

Ministrė kalbėjo, kad kitą savaitę bus paliestas ir neformalaus vaikų švietimo klausimas.

„Jis nuo lapkričio 3 iki 12 dienos vyktų nuotoliniu būdu. Jei to nepavyktų užtikrinti, neformaliojo ugdymo veiklos šiam laikotarpiui būtų stabdomos“, – pažymėjo ministrė.

J.Šiugždinienės teigimu, šiuo metu šalies mokyklose fiksuojami virš 500 COVID-19 protrūkių, izoliuojasi virš 3000 vaikų.

Klasėse mokosi 99 proc. vaikų

„Dėl atostogų pagrindinis momentas yra, kad artėja Vėlinės, ir mes visi žinome, kas vyksta Vėlinių metu, kiek turime judėjimo“, –  trečiadienį informavo ministrė.

Pasak jos, jei lapkričio 3 dieną prasidedančios mokinių atostogos būtų pratęsiamos, svarstoma, kaip padėti tėvams užtikrinti pradinukų priežiūrą.

„Sukame galvą, ką daryti, nes pradinukai yra pradinukai, bandome spręsti šį klausimą“, – sakė ministrė.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos kancleris Julius Lukošius teigė, jog šiuo metu 99 proc. mokinių mokosi kontaktiniu būdu, vienas procentas yra izoliacijoje.

„99 proc. mokinių mokosi kontaktiniu būdu, vienas procentas nesimoko, nes papuolė į protrūkius, kurių šiuo metu yra 590, ir dėl to jiems tenka izoliuotis namuose, į mokyklą eiti negali“, – per posėdį sakė J.Lukošius.

Jis taip pat teigė, kad didelis mokyklose nustatomų COVID-19 atvejų skaičius yra susijęs su didele testavimo apimtimi – reguliariai patikrinama beveik pusė visų moksleivių.

„Mes dažnai girdime viešoje erdvėje, kad labai daug nustatoma atvejų mokyklose, bet nereikia tuo stebėtis, mes atliekame beveik pusės Lietuvos mokinių testavimą. Net ir neturint simptomų, vidutiniškai testuojama beveik 48 proc. mokinių, tai natūralu, kad pagauname ir daug sergančių, iš čia ir daug protrūkių“, – pažymėjo kancleris.

Statistikos departamento duomenimis, ugdymo įstaigose yra beveik 600 aktyvių koronaviruso protrūkių, tai daugiau nei pusė visų protrūkių šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.